אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

71
צפיות

לחם זיתים

המתכון של
לחם זיתים

לחם זיתים מעולה יוצא רך ואורירי

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 680 גר' קמח חיטה מלא
  • 320 גר' קמח כפרי כהה
  • כף מלח
  • כפית סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 5 כפות שמן זית
  • בערך 3 כוסות מים פושרים
  • זיתים מגולענים מרוסים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את 2 סוגי הקמחים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב מוסיפים את השמרים היבשים מערבלים מוסיפים את הביצה ושמן הזית מערבלים מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש מעט דביק..


  • 2

    מקמחים משטח עבודה ולשים מעט את הבצק מעגלים לכדור ומניחים לתפיחה בערך שעה או עד שמגדיל את נפחו..


  • 3

    לאחר התפיחה מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות, מניחים לתפיחה שנייה עד להגדלת הנפח..


  • 4

    מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק משטחים אותו למלבן מוסיפים את הזיתים ולשים את הבצק יחד עם הזיתים עד שהזיתים יטמעו בתוך הבצק..


  • 5

    מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים כל חלק מעצבים לככר מאורכת מרפדים 2 תבניות אפייה מאורכות עם נייר פרגמנט ושמים את הלחמים מפזרים מעל מעט קמח מחממים תנור אפייה לחום של 200 מעלות, בזמן שהתנור מתחמם מניחים את הלחמים לתפיחה נוספת..


  • 6

    אופים בחום של 200 מעלות למשך 30-35 דקות מצננים את הלחם על גבי רשת. .


1

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את 2 סוגי הקמחים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב מוסיפים את השמרים היבשים מערבלים מוסיפים את הביצה ושמן הזית מערבלים מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש מעט דביק..


2

מקמחים משטח עבודה ולשים מעט את הבצק מעגלים לכדור ומניחים לתפיחה בערך שעה או עד שמגדיל את נפחו..


3

לאחר התפיחה מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות, מניחים לתפיחה שנייה עד להגדלת הנפח..


4

מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק משטחים אותו למלבן מוסיפים את הזיתים ולשים את הבצק יחד עם הזיתים עד שהזיתים יטמעו בתוך הבצק..


5

מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים כל חלק מעצבים לככר מאורכת מרפדים 2 תבניות אפייה מאורכות עם נייר פרגמנט ושמים את הלחמים מפזרים מעל מעט קמח מחממים תנור אפייה לחום של 200 מעלות, בזמן שהתנור מתחמם מניחים את הלחמים לתפיחה נוספת..


6

אופים בחום של 200 מעלות למשך 30-35 דקות מצננים את הלחם על גבי רשת. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים