אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

246
צפיות

איך להכין לחם בית, לחם קולה

המתכון של
איך להכין לחם בית, לחם קולה

לחם קולה מתכון מנצח

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 450 גרם קמח מנופה
  • 250 מ"ל קולה חמימה
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כף שמרים
  • 3 כפות שמן
  • 1 ביצה להברשה
  • שומשום לקישוט
  • אני משתמשת בכוס מדידה בינלאומי - 140 גרם לכוס.
אופן ההכנה
  • 1

    לשים בקערה את הקולה עם מים חמים, ולהניח בצד ל-10 דקות, להוסיף קמח, מלח, סוכר ושמרים ולערבב, למזוג 250 מ"ל קולה לכוס מדידה, להוסיף לקערה ולערבב, להוסיף את השמן ולערבב וללוש לבצק אחיד, לשים את הבצק ועל משטח העבודה וללוש עוד כ-10 דקות, מאוד חשוב לעבד את הבצק,.


  • 2

    (אפשר להכין את הבצק במיקסר), לשים את הבצק בקערה משומנת, לכסות במגבת ולהניח במקום חמים לתפיחה של שעה..


  • 3

    לחלק את הבצק ל-6 חלקים שווים, אפשר לחלק ל-3 חלקים שווים, ואפשר לשים את הבצק שלם בתבנית מאורכת, לרדד כל חלק למלבן מאורך ולגלגל עד הסוף, להדק את הבצק לכל האורך ולגלגל עד הסוף (ראי/ה סרטון) כמו רצועות לחלה,.


  • 4

    כך להכין את כל החלקים של הבצק, להדק את הקצוות של .


  • 5

    כל 3 הרצועות יחד, ולקלוע צמה, ל-6 רצווכעות של הבצק יחד ראי/ה סרטון..


  • 6

    להניח על תבנית עם נייר אפייה משומן מעט, למרוח ביצה ולפזר מעל שומשום/פרג, לכסות במגבת ולהניח בצד לחצי שעה, (אפשר למרוח ביצה שוב פעם אחרי התפיחה).


  • 7

    להכניס לתנור שחומם מראש כ-180 מעלות ולאפות כ-30/35 דקות עד לצבע זהוב יפה..


  • 8

    להוציא את הלחם מהתנור ולכסות במגבת, ולצנן לחלוטין, הלחם כל כך רך וטעים..


  • 9

    למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Q תודה רבה! קישור לסרטון המלא https://youtu.be/smrRGKPyfBg.


1

לשים בקערה את הקולה עם מים חמים, ולהניח בצד ל-10 דקות, להוסיף קמח, מלח, סוכר ושמרים ולערבב, למזוג 250 מ"ל קולה לכוס מדידה, להוסיף לקערה ולערבב, להוסיף את השמן ולערבב וללוש לבצק אחיד, לשים את הבצק ועל משטח העבודה וללוש עוד כ-10 דקות, מאוד חשוב לעבד את הבצק,.


2

(אפשר להכין את הבצק במיקסר), לשים את הבצק בקערה משומנת, לכסות במגבת ולהניח במקום חמים לתפיחה של שעה..


3

לחלק את הבצק ל-6 חלקים שווים, אפשר לחלק ל-3 חלקים שווים, ואפשר לשים את הבצק שלם בתבנית מאורכת, לרדד כל חלק למלבן מאורך ולגלגל עד הסוף, להדק את הבצק לכל האורך ולגלגל עד הסוף (ראי/ה סרטון) כמו רצועות לחלה,.


4

כך להכין את כל החלקים של הבצק, להדק את הקצוות של .


5

כל 3 הרצועות יחד, ולקלוע צמה, ל-6 רצווכעות של הבצק יחד ראי/ה סרטון..


6

להניח על תבנית עם נייר אפייה משומן מעט, למרוח ביצה ולפזר מעל שומשום/פרג, לכסות במגבת ולהניח בצד לחצי שעה, (אפשר למרוח ביצה שוב פעם אחרי התפיחה).


7

להכניס לתנור שחומם מראש כ-180 מעלות ולאפות כ-30/35 דקות עד לצבע זהוב יפה..


8

להוציא את הלחם מהתנור ולכסות במגבת, ולצנן לחלוטין, הלחם כל כך רך וטעים..


9

למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Q תודה רבה! קישור לסרטון המלא https://youtu.be/smrRGKPyfBg.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים