לןגן

איך להכין לחם בית, לחם קולה

מאת: סמדר יפרח, פורסם: 16/12/2022 | 17:18
איך להכין לחם בית, לחם קולה

תקציר המתכון: לחם קולה מתכון מנצח

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה את הקולה עם מים חמים, ולהניח בצד ל-10 דקות, להוסיף קמח, מלח, סוכר ושמרים ולערבב, למזוג 250 מ"ל קולה לכוס מדידה, להוסיף לקערה ולערבב, להוסיף את השמן ולערבב וללוש לבצק אחיד, לשים את הבצק ועל משטח העבודה וללוש עוד כ-10 דקות, מאוד חשוב לעבד את הבצק,

  2. (אפשר להכין את הבצק במיקסר), לשים את הבצק בקערה משומנת, לכסות במגבת ולהניח במקום חמים לתפיחה של שעה.

  3. לחלק את הבצק ל-6 חלקים שווים, אפשר לחלק ל-3 חלקים שווים, ואפשר לשים את הבצק שלם בתבנית מאורכת, לרדד כל חלק למלבן מאורך ולגלגל עד הסוף, להדק את הבצק לכל האורך ולגלגל עד הסוף (ראי/ה סרטון) כמו רצועות לחלה,

  4. כך להכין את כל החלקים של הבצק, להדק את הקצוות של

  5. כל 3 הרצועות יחד, ולקלוע צמה, ל-6 רצווכעות של הבצק יחד ראי/ה סרטון.

  6. להניח על תבנית עם נייר אפייה משומן מעט, למרוח ביצה ולפזר מעל שומשום/פרג, לכסות במגבת ולהניח בצד לחצי שעה, (אפשר למרוח ביצה שוב פעם אחרי התפיחה)

  7. להכניס לתנור שחומם מראש כ-180 מעלות ולאפות כ-30/35 דקות עד לצבע זהוב יפה.

  8. להוציא את הלחם מהתנור ולכסות במגבת, ולצנן לחלוטין, הלחם כל כך רך וטעים.

  9. למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Q תודה רבה! קישור לסרטון המלא https://youtu.be/smrRGKPyfBg