אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

214
צפיות

לחם עם זרעי פשתן

המתכון של
לחם עם זרעי פשתן

לחם קל ופשוט מינימום חומרים לחם טעים מאד קל מאד להכנה שווה להכין

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 350 מל' מים חמימים
  • 5 גר' שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 350 גר' קמח מנופה
  • 2 כפות זרעי פשתן
  • שמן זית לשימון התבנית והלחם
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים מים חמים שמרים וסוכר ומערבבים היטב, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב מוסיפים חצי מכמות הקמח המנופה ומערבבים היטב עם כף עץ לבלילה חלקה מוסיפים את יתרת הקמח המנופה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה, מוסיפים את זרעי הפשתן מערבבים היטב מכסים ומניחים לתפיחה למשך 30 דקות..


  • 2

    משמנים תבנית אפיה מאורכת בשמן זית מכל הצדדים, יוצקים את הבלילה לתוך התבנית מבלי לערבב אותה להחליק את הבצק ולישר אותו בתבנית מרססים בשמן זית את הבצק ומברישים אותו כדי שלא ידבר לנילון הנצמד ונותנים לתפיחה למשך 20 דקות..


  • 3

    לאחר שהבצק תפח מפזרים עוד כמה זרעי פשתן ואופים בחום של 230 מעלות למשך 15 דקות..


  • 4

    מרססים במים את התבנית עם פנים התנור מנמיכים את החום ל-190 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות נוספות..


  • 5

    הלחם מוכן יוצא מאד טעים וקל.


1

בקערה שמים מים חמים שמרים וסוכר ומערבבים היטב, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב מוסיפים חצי מכמות הקמח המנופה ומערבבים היטב עם כף עץ לבלילה חלקה מוסיפים את יתרת הקמח המנופה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה, מוסיפים את זרעי הפשתן מערבבים היטב מכסים ומניחים לתפיחה למשך 30 דקות..


2

משמנים תבנית אפיה מאורכת בשמן זית מכל הצדדים, יוצקים את הבלילה לתוך התבנית מבלי לערבב אותה להחליק את הבצק ולישר אותו בתבנית מרססים בשמן זית את הבצק ומברישים אותו כדי שלא ידבר לנילון הנצמד ונותנים לתפיחה למשך 20 דקות..


3

לאחר שהבצק תפח מפזרים עוד כמה זרעי פשתן ואופים בחום של 230 מעלות למשך 15 דקות..


4

מרססים במים את התבנית עם פנים התנור מנמיכים את החום ל-190 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות נוספות..


5

הלחם מוכן יוצא מאד טעים וקל.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים