אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

243
צפיות

חלה מתוקה לראש השנה

המתכון של
חלה מתוקה לראש השנה

מתכון חלה קל מאד להכנה סופר רך והכי טעים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 4 ביצים
  • 500 מל' מים פושרים
  • 15 גר' שמרים יבשים
  • כוס סוכר
  • 2.300 ק"ג קמח מנופה
  • כף גדושה מלח
  • 1/ כוס שמן זית
  • שומשום
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים ביצים מערבבים, מוסיפים מים מערבבים מוסיפים שמרים מערבבים סוכר וקמח לבסוף מלח ולשים היטב כמה דקות לבסוף שמים את השמן ולשים היטב עד שכל השמן נספג בבצק ומקבלים בצק רך. שמים את הבצק על משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות עד שהבצק רך וגמיש והגלוטן נפתח, מעגלים לכדור ושמים בקערה עד להגדלת הנפח..


  • 2

    לאחר שתפח מורידים את הנפח משטחים על משטח עבודה לצורת מלבן וחותכים לכמה חלקים שרוצים כל חלק מעגלים לכדור מכסים ומניחים לתפיחה של 15 דקות כל כדור משטחים למלבן ומגלגלים לצורת נחש מגלגלים מהחלק החיצוני כלפי פנים לאורך 30 ס"מ מכינים חלות או לחמניות מניחים לתפיחה של 45 דקות מורחים במים מהולים בדבש מפזרים שומשום..


  • 3

    אופים את לחם החלה והלחמניות בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהוא מקבל צבע חום זהוב..


1

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים ביצים מערבבים, מוסיפים מים מערבבים מוסיפים שמרים מערבבים סוכר וקמח לבסוף מלח ולשים היטב כמה דקות לבסוף שמים את השמן ולשים היטב עד שכל השמן נספג בבצק ומקבלים בצק רך. שמים את הבצק על משטח עבודה ולשים את הבצק כמה דקות עד שהבצק רך וגמיש והגלוטן נפתח, מעגלים לכדור ושמים בקערה עד להגדלת הנפח..


2

לאחר שתפח מורידים את הנפח משטחים על משטח עבודה לצורת מלבן וחותכים לכמה חלקים שרוצים כל חלק מעגלים לכדור מכסים ומניחים לתפיחה של 15 דקות כל כדור משטחים למלבן ומגלגלים לצורת נחש מגלגלים מהחלק החיצוני כלפי פנים לאורך 30 ס"מ מכינים חלות או לחמניות מניחים לתפיחה של 45 דקות מורחים במים מהולים בדבש מפזרים שומשום..


3

אופים את לחם החלה והלחמניות בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהוא מקבל צבע חום זהוב..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים