אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

348
צפיות

לחמניות ביתיות

המתכון של
לחמניות ביתיות

הלחמניות עם קמח וסולת שנותנים להן טעם משגע

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • כוס סולת מנופה
  • 5-7 כוסות קמח מנופה לפי הצורך
  • בערך 4 כוסות מים חמים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים סולת, סוכר, שמרים ומים חמים מערבבים היטב, מוסיפים את הקמח המנופה בהדרגה ואת המלח עד לקבלת בצק רך ומעט דביק לשים כמה דקות ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


  • 2

    מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק ולשים בצורת מעטפה,.


  • 3

    מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, כל חלק מכדררים לכדור ושמים על משטח מקומח..


  • 4

    מרפדים תבנית בניר אפיה ומזרים מעט סולת, מפזרים סולת על כל כדור ומשטחים אותו מעט..


  • 5

    שמים בתבנית את הלחמניות משטחים מעט וחורצים חריצים שתי וערב ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


  • 6

    אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות35 דקות או עד שהלחמניות מוכנות, מכסים במגבת עד לקירור הלחמניות..


1

בקערה שמים סולת, סוכר, שמרים ומים חמים מערבבים היטב, מוסיפים את הקמח המנופה בהדרגה ואת המלח עד לקבלת בצק רך ומעט דביק לשים כמה דקות ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


2

מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק ולשים בצורת מעטפה,.


3

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, כל חלק מכדררים לכדור ושמים על משטח מקומח..


4

מרפדים תבנית בניר אפיה ומזרים מעט סולת, מפזרים סולת על כל כדור ומשטחים אותו מעט..


5

שמים בתבנית את הלחמניות משטחים מעט וחורצים חריצים שתי וערב ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


6

אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות35 דקות או עד שהלחמניות מוכנות, מכסים במגבת עד לקירור הלחמניות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים