לןגן

לחמניות ביתיות

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 17/03/2021 | 13:23
לחמניות ביתיות

תקציר המתכון: הלחמניות עם קמח וסולת שנותנים להן טעם משגע

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים סולת, סוכר, שמרים ומים חמים מערבבים היטב, מוסיפים את הקמח המנופה בהדרגה ואת המלח עד לקבלת בצק רך ומעט דביק לשים כמה דקות ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח.

  2. מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק ולשים בצורת מעטפה,

  3. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, כל חלק מכדררים לכדור ושמים על משטח מקומח.

  4. מרפדים תבנית בניר אפיה ומזרים מעט סולת, מפזרים סולת על כל כדור ומשטחים אותו מעט.

  5. שמים בתבנית את הלחמניות משטחים מעט וחורצים חריצים שתי וערב ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח.

  6. אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות35 דקות או עד שהלחמניות מוכנות, מכסים במגבת עד לקירור הלחמניות.