אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • *לאפה ביתית וקבב*
  • כוס מדידה חד פעמית חמה
  • ללאפה
  • 1 קילו קמח מנופה
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1-1/2 כפות מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס מי סודה לשתיה
  • 2 כוסות מים פושרים
  • להמיס את השמרים עם הסוכר כוס אחת של מים ומעט קמח
  • להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהשמן ללוש היטב ולקראת הסוף להוסיף את השמן
  • ללוש עד לקבלת בצק אחיד ורך
  • לפזר מעל הבצק נעט קמח
  • להתפיח שעה
  • לחלק ל-14 כדורים
  • להתפיח כ-20 דקות
  • לחמם מחבת טפלון
  • לפתוח כל כדור לעיגול דק
  • לטגן כדקה מכל צד
  • *לקבב*
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 1/2 צרור פיטרוזליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 4 שיני שום כתוש
  • כפית כמון
  • כפית קינמון
  • כפית מלח
  • פלפל שחור
אופן ההכנה
  • 1

    לערבב הכל לעיסה חלקה .


  • 2

    עם ידיים משומנות מעט ליצור קציצות מאורכות או עגולות .


  • 3

    לחמם מחבת פסים עם מעט שמן .


  • 4

    לטגן משני צדדים .


  • 5

    ניתן לאפות בתנור .


  • 6

    בהצלחה נועם זיגדון 💞.


1

לערבב הכל לעיסה חלקה .


2

עם ידיים משומנות מעט ליצור קציצות מאורכות או עגולות .


3

לחמם מחבת פסים עם מעט שמן .


4

לטגן משני צדדים .


5

ניתן לאפות בתנור .


6

בהצלחה נועם זיגדון 💞.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים