לאפה ביתית וקבב
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 11/01/2021 | 12:28
קטגוריה: לחמים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
*לאפה ביתית וקבב*
-
כוס מדידה חד פעמית חמה
ללאפה
-
1 קילו קמח מנופה
-
3 כפות שמרים יבשים
-
2 כפות סוכר
-
1-1/2 כפות מלח
-
1/4 כוס שמן
-
1 כוס מי סודה לשתיה
-
2 כוסות מים פושרים
-
להמיס את השמרים עם הסוכר כוס אחת של מים ומעט קמח
-
להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהשמן ללוש היטב ולקראת הסוף להוסיף את השמן
-
ללוש עד לקבלת בצק אחיד ורך
-
לפזר מעל הבצק נעט קמח
-
להתפיח שעה
-
לחלק ל-14 כדורים
-
להתפיח כ-20 דקות
-
לחמם מחבת טפלון
-
לפתוח כל כדור לעיגול דק
-
לטגן כדקה מכל צד
-
*לקבב*
-
1 ק"ג בשר טחון
-
1 כפית סודה לשתייה
-
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
-
1/2 צרור פיטרוזליה
-
1/2 צרור כוסברה
-
4 שיני שום כתוש
-
כפית כמון
-
כפית קינמון
-
כפית מלח
-
פלפל שחור
אופן הכנה
-
לערבב הכל לעיסה חלקה
-
עם ידיים משומנות מעט ליצור קציצות מאורכות או עגולות
-
לחמם מחבת פסים עם מעט שמן
-
לטגן משני צדדים
-
ניתן לאפות בתנור
-
בהצלחה נועם זיגדון 💞