אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

1,080
צפיות

חלה מתוקה לכבוד שבת

המתכון של
חלה מתוקה לכבוד שבת

חלה מתוקה רכה וטעימה... הבצק הכי נוח לעבודה... פשוט עונג שבת...

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 קילו קמח
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    ללוש במיקסר קמח, ביצה, סוכר, ושמן עד לקבלת בצק אחיד כ-3 דקות .


  • 2

    להוסיף את השמרים היבשים וללוש כדקה נוספת.


  • 3

    לאחר מכן להוסיף מלח וללוש לישה אחרונה מינימום 5 דקות.


  • 4

    לכסות בניילון נצמד ומעל הניילון להניח מגבת ולהתפיח עד שמכפיל את נפחו.


  • 5

    לחלק את הבצק ל-2 חתיכות, לקלוע איזה צורה שרוצים.


  • 6

    להניח בתבנית עם נייר אפייה, למרוח ביצה ולפזר שומשום .


  • 7

    להניח להתפחה נוספת של 40 דקות בתוך תנור שחומם על 50 מעלות(לא להיבהל אם נראה שלא תופח).


  • 8

    להגביר את המעלות ל180 עד לצבע הרצוי, לפזר מעט מים כשיוצא מהתנור.


1

ללוש במיקסר קמח, ביצה, סוכר, ושמן עד לקבלת בצק אחיד כ-3 דקות .


2

להוסיף את השמרים היבשים וללוש כדקה נוספת.


3

לאחר מכן להוסיף מלח וללוש לישה אחרונה מינימום 5 דקות.


4

לכסות בניילון נצמד ומעל הניילון להניח מגבת ולהתפיח עד שמכפיל את נפחו.


5

לחלק את הבצק ל-2 חתיכות, לקלוע איזה צורה שרוצים.


6

להניח בתבנית עם נייר אפייה, למרוח ביצה ולפזר שומשום .


7

להניח להתפחה נוספת של 40 דקות בתוך תנור שחומם על 50 מעלות(לא להיבהל אם נראה שלא תופח).


8

להגביר את המעלות ל180 עד לצבע הרצוי, לפזר מעט מים כשיוצא מהתנור.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים