לןגן

חלה מתוקה לכבוד שבת

מאת: מרים טויזר, פורסם: 23/10/2020 | 00:42
חלה מתוקה לכבוד שבת

תקציר המתכון: חלה מתוקה רכה וטעימה... הבצק הכי נוח לעבודה... פשוט עונג שבת...

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ללוש במיקסר קמח, ביצה, סוכר, ושמן עד לקבלת בצק אחיד כ-3 דקות

  2. להוסיף את השמרים היבשים וללוש כדקה נוספת

  3. לאחר מכן להוסיף מלח וללוש לישה אחרונה מינימום 5 דקות

  4. לכסות בניילון נצמד ומעל הניילון להניח מגבת ולהתפיח עד שמכפיל את נפחו

  5. לחלק את הבצק ל-2 חתיכות, לקלוע איזה צורה שרוצים

  6. להניח בתבנית עם נייר אפייה, למרוח ביצה ולפזר שומשום

  7. להניח להתפחה נוספת של 40 דקות בתוך תנור שחומם על 50 מעלות(לא להיבהל אם נראה שלא תופח)

  8. להגביר את המעלות ל180 עד לצבע הרצוי, לפזר מעט מים כשיוצא מהתנור