אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

1,833
צפיות

לחוח תמני

המתכון של
לחוח תמני

קצת לוקח זמן עד שעולים על הטכניקה אבל שעולים עליה - לא תפסיקו להכין מרוב שטעים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • כ-12 יח' (תלוי בגודל)
  • 1 קילו קמח לבן מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפות מלח דק
  • 2 כפות סוכר
  • 8 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה מערבבים בעזרת מטרפה (או בלנדר) את כל החומרים עד שלא יהיו גושים (חשוב שלא יהיה גושים!!!), מכסים את הקערה ונותנים לתערובת לתפוח כשעה..


  • 2

    לאחר התפחת בצק הלחוח מחממים מחבת טפלון (חשוב!!!) הופכים את המחבת מתחת לברז מים קרים (כדי לקרר אותה, חשוב שהמחבת תהיה קרה), משמנים את המחבת מעט ומחזירים לאש ללהבה גבוהה, מיד מוזגים מצקת אחת של בלילה ומהטים את המחבת מעט מצד לצד עד שהבלילה מתפזרת במחבת בצורה אחידה (בדומה להכנת פנקיק)..


  • 3

    מחממים את המחבת עד שנוצרות בועותת אוויר קטנות בלחוח בכל הלחוח (כמו בתמונה, אז מנמיכים את הלהבה ונותנים ללחוח עוד כמה שניות..


  • 4

    אין צורך להפוך, אלא להוציא לאחר מכן מהמחבת ולהניח את הלחוח בין שתי מגבות מטבח נקיות.


  • 5

    אחרי כל לחוח חוזרים על הפעולה - ומקררים את המחבת הפוך (לא מרטיבים), שופכים מצקת מהבלילה ... עד שמסיימים את כל הבלילה..


  • 6

    חשוב:.


  • 7

    -לערבב את הבלילה עד שתהיה ללא גושים בכלל, אפשר אפילו לסנן את הבלילה במסננת דקה לפני ההתפחה..


  • 8

    -מחבת טפלון (מונע הדבקה).


  • 9

    -לקרר את המחבת בין לחוח ללחוח תחת ברז מים (לא להרטיב את תוך המחבת אלא רק חיצונית לשטוף שיתקרר).


  • 10

    -להניח את הלחוח בין שתי מגבות מטבח לכ-5 דק' לפני ההגשה (שיתרכך).


1

בקערה מערבבים בעזרת מטרפה (או בלנדר) את כל החומרים עד שלא יהיו גושים (חשוב שלא יהיה גושים!!!), מכסים את הקערה ונותנים לתערובת לתפוח כשעה..


2

לאחר התפחת בצק הלחוח מחממים מחבת טפלון (חשוב!!!) הופכים את המחבת מתחת לברז מים קרים (כדי לקרר אותה, חשוב שהמחבת תהיה קרה), משמנים את המחבת מעט ומחזירים לאש ללהבה גבוהה, מיד מוזגים מצקת אחת של בלילה ומהטים את המחבת מעט מצד לצד עד שהבלילה מתפזרת במחבת בצורה אחידה (בדומה להכנת פנקיק)..


3

מחממים את המחבת עד שנוצרות בועותת אוויר קטנות בלחוח בכל הלחוח (כמו בתמונה, אז מנמיכים את הלהבה ונותנים ללחוח עוד כמה שניות..


4

אין צורך להפוך, אלא להוציא לאחר מכן מהמחבת ולהניח את הלחוח בין שתי מגבות מטבח נקיות.


5

אחרי כל לחוח חוזרים על הפעולה - ומקררים את המחבת הפוך (לא מרטיבים), שופכים מצקת מהבלילה ... עד שמסיימים את כל הבלילה..


6

חשוב:.


7

-לערבב את הבלילה עד שתהיה ללא גושים בכלל, אפשר אפילו לסנן את הבלילה במסננת דקה לפני ההתפחה..


8

-מחבת טפלון (מונע הדבקה).


9

-לקרר את המחבת בין לחוח ללחוח תחת ברז מים (לא להרטיב את תוך המחבת אלא רק חיצונית לשטוף שיתקרר).


10

-להניח את הלחוח בין שתי מגבות מטבח לכ-5 דק' לפני ההגשה (שיתרכך).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים