אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

841
צפיות

בייגל ירושלמי

המתכון של
בייגל ירושלמי

קריספי מבחוץ ורך בטירוף מבפנים... מתכון מוצלח וקל להכנה... ריח של מאפייה מציף את הבית... חובה לנסות...

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבצק
  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 4 כפות סילאן
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • לציפוי
  • תבנית מלבנית עם מים
  • תבנית מלבנית מלאה בשומשום( משהו כמו חבילה גדולה)
  • קערה קטנה עם שמן זית
אופן ההכנה
  • 1

    לבצק: .


  • 2

    לערבב במיקסר כדקה את כל החומרים היבשים.


  • 3

    להוסיף סילאן, שמן, מים, וללוש כ-8דקות על מהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק וטיפה דביק.


  • 4

    להניח בקערה משומנת ולשמן מעט את הבצק מלמעלה .


  • 5

    להתפיח כ-שעה וחצי עד שעתיים.


  • 6

    להוציא את הבצק מהקערה ולחלק ל-12 חלקים שווים.


  • 7

    לגלגל כל חלק לכדור, להניח את כדורי הבצק על משטח או מגש משומן מעט.


  • 8

    לשמן את פני הכדורים ולכסות אותם במגבת או בניילון נצמד (באופן רופף) לתת להם מנוחה של 10-15 דקות.


  • 9

    להדליק תנור לחום הכי גבוה 250 מעלות לרפד תבנית בנייר אפייה.


  • 10

    לקחת כדור בצק לרדד לעלה לגלגל וליצור רצועה ארוכה ודקה לסגור את הרצועה לאליפסה.


  • 11

    לטבול את הבייגלה בתבנית עם המים, להוציא ומיד לטבול בתבנית עם השומשום.


  • 12

    להניח את הבייגלה בתבנית אפייה.


  • 13

    להכניס לתנור ל- 15 דקות .


  • 14

    כשמוציאים מהתנור לשמן את הבייגל כולו בשמן זית.


  • 15

    לא לכסות!! ולהמתין שיתקרר .


1

לבצק: .


2

לערבב במיקסר כדקה את כל החומרים היבשים.


3

להוסיף סילאן, שמן, מים, וללוש כ-8דקות על מהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק וטיפה דביק.


4

להניח בקערה משומנת ולשמן מעט את הבצק מלמעלה .


5

להתפיח כ-שעה וחצי עד שעתיים.


6

להוציא את הבצק מהקערה ולחלק ל-12 חלקים שווים.


7

לגלגל כל חלק לכדור, להניח את כדורי הבצק על משטח או מגש משומן מעט.


8

לשמן את פני הכדורים ולכסות אותם במגבת או בניילון נצמד (באופן רופף) לתת להם מנוחה של 10-15 דקות.


9

להדליק תנור לחום הכי גבוה 250 מעלות לרפד תבנית בנייר אפייה.


10

לקחת כדור בצק לרדד לעלה לגלגל וליצור רצועה ארוכה ודקה לסגור את הרצועה לאליפסה.


11

לטבול את הבייגלה בתבנית עם המים, להוציא ומיד לטבול בתבנית עם השומשום.


12

להניח את הבייגלה בתבנית אפייה.


13

להכניס לתנור ל- 15 דקות .


14

כשמוציאים מהתנור לשמן את הבייגל כולו בשמן זית.


15

לא לכסות!! ולהמתין שיתקרר .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים