לןגן

בייגל ירושלמי

מאת: מרים טויזר, פורסם: 30/07/2020 | 19:13
בייגל ירושלמי

תקציר המתכון: קריספי מבחוץ ורך בטירוף מבפנים... מתכון מוצלח וקל להכנה... ריח של מאפייה מציף את הבית... חובה לנסות...

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

לציפוי

אופן הכנה

  1. לבצק:

  2. לערבב במיקסר כדקה את כל החומרים היבשים

  3. להוסיף סילאן, שמן, מים, וללוש כ-8דקות על מהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק וטיפה דביק

  4. להניח בקערה משומנת ולשמן מעט את הבצק מלמעלה

  5. להתפיח כ-שעה וחצי עד שעתיים

  6. להוציא את הבצק מהקערה ולחלק ל-12 חלקים שווים

  7. לגלגל כל חלק לכדור, להניח את כדורי הבצק על משטח או מגש משומן מעט

  8. לשמן את פני הכדורים ולכסות אותם במגבת או בניילון נצמד (באופן רופף) לתת להם מנוחה של 10-15 דקות

  9. להדליק תנור לחום הכי גבוה 250 מעלות לרפד תבנית בנייר אפייה

  10. לקחת כדור בצק לרדד לעלה לגלגל וליצור רצועה ארוכה ודקה לסגור את הרצועה לאליפסה

  11. לטבול את הבייגלה בתבנית עם המים, להוציא ומיד לטבול בתבנית עם השומשום

  12. להניח את הבייגלה בתבנית אפייה

  13. להכניס לתנור ל- 15 דקות

  14. כשמוציאים מהתנור לשמן את הבייגל כולו בשמן זית

  15. לא לכסות!! ולהמתין שיתקרר