אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

13,269
צפיות

בואיקוס - לחמניות עשירות גבינה מהמטבח התורכי/בלקני של סבתא לאה

המתכון של
בואיקוס - לחמניות עשירות גבינה מהמטבח התורכי/בלקני של סבתא לאה

לחמניות חלביות, ממכרות, פריכות, נחטפות שילדים אוהבים, מתכון פשוט קליל ומהיר להכנה (10 דקות), וכן אפשר גם ללא גלוטן וגם אפשר בפסח.

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת הלחמניות יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
  • לבצק הלחמניות
  • 2 כוסות קמח תופח מנופה (280 גרם).
  • אפשר להחליף את הקמח התופח, ב-2 כוסות קמח לבן רגיל מנופה + 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם).
  • אפשר להחליף את הקמח, ב-2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן + 1 שקית אבקת אפייה ללא גלוטן, לרגישי הגלוטן.
  • אפשר להחליף את הקמח בפסח, ב-2 כוסות קמח תופח כשר לפסח.
  • 150 גרם פתיתי גבינה צהובה.
  • 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת.
  • 150 גרם פתיתי גבינת קשקבל.
  • 100 גרם פתיתי גבינת מוצרלה.
  • 2 ביצים L.
  • 1 שמנת חמוצה 15%-9% (מה שאוהבים, 200 מ"ל).
  • 1/2 כוס שמן (100 גרם).
  • 1 כפית גדושה מלח.
  • 1/4 כפית פלפל שחור.
  • למריחה ולפיזור מעל
  • חלמון (צהוב הביצה) + קורט מלח (לקשקש היטב).
  • שומשום, גרעיני דלעת.
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו.


  • 2

    מערבבים היטב בקערה גדולה את כל מרכיבי הלחמניות עד לקבלת מסה אחידה (בשלב זה ניתן להוסיף לתערובת מעט זיתים, מעט עגבניות מיובשות, קורט תימין, קורט רוזמרין (לשיקולכם, אצלי נכדיי הקטנטנים והמבוגרים אוהבים רק עם גבינות את הלחמניות).


  • 3

    בידיים משומנות מעט, יוצרים כדורים בגודל קצת יותר קטן מכדור פינג פונג (כ-20 כדורים, אני השתמשתי בכף גלידה כדי שכל הכדורים יהיו בגודל אחיד) מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים, מורחים על כל כדור חלמון ביצה, זורים מעל שומשום, גרעיני דלעת .


  • 4

    כאמור, מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו, מכניסים לתנור ואופים כ-20-25 דקות עד להזהבה יפה.


  • 5

    מוציאים מהתנור, נותנים לבואיקוס להתקרר 10 דקות ומגישים.


  • 6

    טיפים... .


  • 7

    שומרים במקרר בכלי אטום את הלחמניות עד 3 ימים.


  • 8

    ניתן להקפיא את הלחמניות כ-3 חודשים.


  • 9

    ממליצה לחמם את הלחמניות שהוקפאו או ששהו במקרר כמה דקות בתנור ב-180 מעלות או במיקרוגל 10-15 שניות.


  • 10

    זהו מוכן! כדאי נסו, אצלנו בארוחת בוקר ביום שבת נכדיי הקטנטנים והמבוגרים זללו וביקשו עוד.


  • 11

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


1

מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו.


2

מערבבים היטב בקערה גדולה את כל מרכיבי הלחמניות עד לקבלת מסה אחידה (בשלב זה ניתן להוסיף לתערובת מעט זיתים, מעט עגבניות מיובשות, קורט תימין, קורט רוזמרין (לשיקולכם, אצלי נכדיי הקטנטנים והמבוגרים אוהבים רק עם גבינות את הלחמניות).


3

בידיים משומנות מעט, יוצרים כדורים בגודל קצת יותר קטן מכדור פינג פונג (כ-20 כדורים, אני השתמשתי בכף גלידה כדי שכל הכדורים יהיו בגודל אחיד) מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים, מורחים על כל כדור חלמון ביצה, זורים מעל שומשום, גרעיני דלעת .


4

כאמור, מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו, מכניסים לתנור ואופים כ-20-25 דקות עד להזהבה יפה.


5

מוציאים מהתנור, נותנים לבואיקוס להתקרר 10 דקות ומגישים.


6

טיפים... .


7

שומרים במקרר בכלי אטום את הלחמניות עד 3 ימים.


8

ניתן להקפיא את הלחמניות כ-3 חודשים.


9

ממליצה לחמם את הלחמניות שהוקפאו או ששהו במקרר כמה דקות בתנור ב-180 מעלות או במיקרוגל 10-15 שניות.


10

זהו מוכן! כדאי נסו, אצלנו בארוחת בוקר ביום שבת נכדיי הקטנטנים והמבוגרים זללו וביקשו עוד.


11

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים