לןגן

בואיקוס - לחמניות עשירות גבינה מהמטבח התורכי/בלקני של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 17/06/2020 | 06:09
בואיקוס - לחמניות עשירות גבינה מהמטבח התורכי/בלקני של סבתא לאה

תקציר המתכון: לחמניות חלביות, ממכרות, פריכות, נחטפות שילדים אוהבים, מתכון פשוט קליל ומהיר להכנה (10 דקות), וכן אפשר גם ללא גלוטן וגם אפשר בפסח.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק הלחמניות

למריחה ולפיזור מעל

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו

  2. מערבבים היטב בקערה גדולה את כל מרכיבי הלחמניות עד לקבלת מסה אחידה (בשלב זה ניתן להוסיף לתערובת מעט זיתים, מעט עגבניות מיובשות, קורט תימין, קורט רוזמרין (לשיקולכם, אצלי נכדיי הקטנטנים והמבוגרים אוהבים רק עם גבינות את הלחמניות)

  3. בידיים משומנות מעט, יוצרים כדורים בגודל קצת יותר קטן מכדור פינג פונג (כ-20 כדורים, אני השתמשתי בכף גלידה כדי שכל הכדורים יהיו בגודל אחיד) מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים, מורחים על כל כדור חלמון ביצה, זורים מעל שומשום, גרעיני דלעת

  4. כאמור, מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו, מכניסים לתנור ואופים כ-20-25 דקות עד להזהבה יפה

  5. מוציאים מהתנור, נותנים לבואיקוס להתקרר 10 דקות ומגישים

  6. טיפים...

  7. שומרים במקרר בכלי אטום את הלחמניות עד 3 ימים

  8. ניתן להקפיא את הלחמניות כ-3 חודשים

  9. ממליצה לחמם את הלחמניות שהוקפאו או ששהו במקרר כמה דקות בתנור ב-180 מעלות או במיקרוגל 10-15 שניות

  10. זהו מוכן! כדאי נסו, אצלנו בארוחת בוקר ביום שבת נכדיי הקטנטנים והמבוגרים זללו וביקשו עוד

  11. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה