אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 220 גר' קמח שיפון מלא מנופה
  • 250 גר' קמח חיטה מנופה
  • 1.5 כפות סוכר
  • 1.5 כפית מלח
  • 20 גר' שמן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 360 גר' מים חמים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים את 2 סוגי הקמח המנופה, מלח וסוכר ומערבבים, מוסיפים את השמרים מערבבים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך,מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש 5-7 דקות. מעצבים לכדור ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח .


  • 2

    בין 1-2 שעות..


  • 3

    לאחר שהבצק תפח משמנים משטח עבודה מחלקים את הבצק ל-2 חלקים לעיצוב לחם עגול גדול או ל-4 חלקים לעיצוב לחמים עגולים בינוניים..


  • 4

    מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה מניחים את ככרות הלחם לתפיחה של 40 דקות, חורצים חריצים בסכין ואופים בתנור בחום של 180 מעלות 40-45 דקות..


1

בקערה שמים את 2 סוגי הקמח המנופה, מלח וסוכר ומערבבים, מוסיפים את השמרים מערבבים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך,מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש 5-7 דקות. מעצבים לכדור ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח .


2

בין 1-2 שעות..


3

לאחר שהבצק תפח משמנים משטח עבודה מחלקים את הבצק ל-2 חלקים לעיצוב לחם עגול גדול או ל-4 חלקים לעיצוב לחמים עגולים בינוניים..


4

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה מניחים את ככרות הלחם לתפיחה של 40 דקות, חורצים חריצים בסכין ואופים בתנור בחום של 180 מעלות 40-45 דקות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים