לןגן

לחם שיפון

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 03/06/2020 | 21:10
לחם שיפון

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים את 2 סוגי הקמח המנופה, מלח וסוכר ומערבבים, מוסיפים את השמרים מערבבים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך,מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש 5-7 דקות. מעצבים לכדור ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח

  2. בין 1-2 שעות.

  3. לאחר שהבצק תפח משמנים משטח עבודה מחלקים את הבצק ל-2 חלקים לעיצוב לחם עגול גדול או ל-4 חלקים לעיצוב לחמים עגולים בינוניים.

  4. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה מניחים את ככרות הלחם לתפיחה של 40 דקות, חורצים חריצים בסכין ואופים בתנור בחום של 180 מעלות 40-45 דקות.