אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

474
צפיות

למניות מקמח כוסמין מלא

המתכון של
למניות מקמח כוסמין מלא

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח כוסמין מלא מנופה
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כוסות מים חמימים
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס אגוזי פקאן שבורים
  • לציפוי
  • שיבולת שועל
  • גרעיני חמניה
אופן ההכנה
  • 1

    שמים בקערת מערבל עם וולישה את הקמח המנופה, השמרים והסוכר ומערבלים ערבול קצר. מוסיפים את יתר המרכיבים למעט המלח והאגוזים ומערבלים כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק..


  • 2

    מוסיפים את המלח והאגוזים ומערבלים דקה נוספת..


  • 3

    משמים קערה גדולה במעט שמן זית ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת, מכסים בנילון נצמד ומניחים לתפיחה למשך שעה עד שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו..


  • 4

    מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מעבדים אותו מעט בידיים ומחלקים אותו ל-15 לחמניות. אפשר גם לחלק ל-2 חלקים ולהכין לחמים ומניחים לתפיחה נוספת..


  • 5

    מחממים תנור ל-200 מעלות..


  • 6

    מתיזים על הלחמניות שמן זית ומפזרים מעל שבולת שועל וגרעיני חמניות..


  • 7

    אופים את הלחמניות 15 דקות מנמיכים את החום ל-180 וממשיכים לאות עוד כ-20-25 דקות..


1

שמים בקערת מערבל עם וולישה את הקמח המנופה, השמרים והסוכר ומערבלים ערבול קצר. מוסיפים את יתר המרכיבים למעט המלח והאגוזים ומערבלים כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק..


2

מוסיפים את המלח והאגוזים ומערבלים דקה נוספת..


3

משמים קערה גדולה במעט שמן זית ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת, מכסים בנילון נצמד ומניחים לתפיחה למשך שעה עד שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו..


4

מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מעבדים אותו מעט בידיים ומחלקים אותו ל-15 לחמניות. אפשר גם לחלק ל-2 חלקים ולהכין לחמים ומניחים לתפיחה נוספת..


5

מחממים תנור ל-200 מעלות..


6

מתיזים על הלחמניות שמן זית ומפזרים מעל שבולת שועל וגרעיני חמניות..


7

אופים את הלחמניות 15 דקות מנמיכים את החום ל-180 וממשיכים לאות עוד כ-20-25 דקות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים