לןגן

למניות מקמח כוסמין מלא

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 25/07/2019 | 19:53
למניות מקמח כוסמין מלא

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמים בקערת מערבל עם וולישה את הקמח המנופה, השמרים והסוכר ומערבלים ערבול קצר. מוסיפים את יתר המרכיבים למעט המלח והאגוזים ומערבלים כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק.

  2. מוסיפים את המלח והאגוזים ומערבלים דקה נוספת.

  3. משמים קערה גדולה במעט שמן זית ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת, מכסים בנילון נצמד ומניחים לתפיחה למשך שעה עד שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מעבדים אותו מעט בידיים ומחלקים אותו ל-15 לחמניות. אפשר גם לחלק ל-2 חלקים ולהכין לחמים ומניחים לתפיחה נוספת.

  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.

  6. מתיזים על הלחמניות שמן זית ומפזרים מעל שבולת שועל וגרעיני חמניות.

  7. אופים את הלחמניות 15 דקות מנמיכים את החום ל-180 וממשיכים לאות עוד כ-20-25 דקות.