אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/3 כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 500 מ"ל מים חמימים
  • 1 כף מלח
  • לתערובת השום
  • 3/4 ראש שום קלוף
  • 3/4 כוס שמן זית
  • כפית מלח
  • חבילת פטרוזיליה שטופה וקצוצה ללא הגבעולים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח,שמרים וסוכר ומערבבים.


  • 2

    מוסיפים את המים בהדרגה,שמן ובסוף את המלח.ממשיכים ללוש עוד 8 דקות.


  • 3

    מתפיחים חצי שעה כשהקערה מכוסה ולשים עוד 2 דקות..


  • 4

    מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח..


  • 5

    בינתיים מכינים את תערובת השום, טוחנים בבלנדר את השום, הפטרוזיליה, השמן והמלח עד למרקם של רוטב סמיך.


  • 6

    מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו.


  • 7

    כשהבצק תפח,מחלקים אותו לשניים.


  • 8

    את הבצק לרדד בגודל של תבנית תנור..


  • 9

    לשים על גבי נייר אפיה ולהעביר לתבנית..


  • 10

    עם גלגלת של פיצה לחתוך למקלות.


  • 11

    למרוח בנדיבות מהממרח שום.


  • 12

    לאפות עד להזהבה (בערך 15 דקות).


  • 13

    להוציא ולמרוח מיד עוד שכבה מהממרח שום.


1

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח,שמרים וסוכר ומערבבים.


2

מוסיפים את המים בהדרגה,שמן ובסוף את המלח.ממשיכים ללוש עוד 8 דקות.


3

מתפיחים חצי שעה כשהקערה מכוסה ולשים עוד 2 דקות..


4

מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח..


5

בינתיים מכינים את תערובת השום, טוחנים בבלנדר את השום, הפטרוזיליה, השמן והמלח עד למרקם של רוטב סמיך.


6

מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו.


7

כשהבצק תפח,מחלקים אותו לשניים.


8

את הבצק לרדד בגודל של תבנית תנור..


9

לשים על גבי נייר אפיה ולהעביר לתבנית..


10

עם גלגלת של פיצה לחתוך למקלות.


11

למרוח בנדיבות מהממרח שום.


12

לאפות עד להזהבה (בערך 15 דקות).


13

להוציא ולמרוח מיד עוד שכבה מהממרח שום.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים