אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

886
צפיות

חלות לשבת

המתכון של
חלות לשבת

אין שישי בלי חלות! רכות, טעימות ואווריריות

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • **כוס אוניברסלית 250 מ"ל או כוס שתיה חמה**
  • 1 קילו קמח שמרים של אוסם
  • 3 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 2/3 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • בין 1.5 ל-2 כוסות מים (להתחיל מכוס ולהוסיף לאט לאט במידת הצורך)
  • להברשה
  • ביצה
  • שומשום
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה או במיקסר עם וו לישה לערבב מעט את הקמח והסוכר.


  • 2

    להוסיף את השמן, הביצים ומים וללוש את הבצק כ7-8 דקות.


  • 3

    לקראת סוף הלישה להוסיף את המלח.


  • 4

    הבצק צריך להיות רך וגמיש.


  • 5

    להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט ולשמן את הבצק, לסגור בנייר נצמד ולתת התפחה של שעה.


  • 6

    לאחר שעה להוריד אוויר ולהתפיח עוד שעה.


  • 7

    לאחר שעה נוספת להעביר למשטח עבודה ולחלק את הבצק לשני חלקים.


  • 8

    כל חלק לחלק ל-3 חלקים ועם הידיים לגלגל ל"נקניקים".


  • 9

    לקלוע צמה ולהעביר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. לסגור עם מגבת ולהתפיח עוד כ40 דקות.


  • 10

    להבריש בביצה ולפזר שומשום.


  • 11

    לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות כחצי שעה .


1

בקערה או במיקסר עם וו לישה לערבב מעט את הקמח והסוכר.


2

להוסיף את השמן, הביצים ומים וללוש את הבצק כ7-8 דקות.


3

לקראת סוף הלישה להוסיף את המלח.


4

הבצק צריך להיות רך וגמיש.


5

להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט ולשמן את הבצק, לסגור בנייר נצמד ולתת התפחה של שעה.


6

לאחר שעה להוריד אוויר ולהתפיח עוד שעה.


7

לאחר שעה נוספת להעביר למשטח עבודה ולחלק את הבצק לשני חלקים.


8

כל חלק לחלק ל-3 חלקים ועם הידיים לגלגל ל"נקניקים".


9

לקלוע צמה ולהעביר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. לסגור עם מגבת ולהתפיח עוד כ40 דקות.


10

להבריש בביצה ולפזר שומשום.


11

לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות כחצי שעה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים