לןגן

חלות לשבת

מאת: Yana Aminov, פורסם: 16/02/2019 | 14:43
חלות לשבת

תקציר המתכון: אין שישי בלי חלות! רכות, טעימות ואווריריות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

להברשה

אופן הכנה

  1. בקערה או במיקסר עם וו לישה לערבב מעט את הקמח והסוכר

  2. להוסיף את השמן, הביצים ומים וללוש את הבצק כ7-8 דקות

  3. לקראת סוף הלישה להוסיף את המלח

  4. הבצק צריך להיות רך וגמיש

  5. להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט ולשמן את הבצק, לסגור בנייר נצמד ולתת התפחה של שעה

  6. לאחר שעה להוריד אוויר ולהתפיח עוד שעה

  7. לאחר שעה נוספת להעביר למשטח עבודה ולחלק את הבצק לשני חלקים

  8. כל חלק לחלק ל-3 חלקים ועם הידיים לגלגל ל"נקניקים"

  9. לקלוע צמה ולהעביר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. לסגור עם מגבת ולהתפיח עוד כ40 דקות

  10. להבריש בביצה ולפזר שומשום

  11. לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות כחצי שעה