אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

12,320
צפיות

חלות ולחמניות רכות וטעימותתת

המתכון של
חלות ולחמניות רכות וטעימותתת

חלות ולחמניות רכות וטעימותתת

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 קג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כשניים וחצי כוסות מים חמימים.
  • חצי כוס שמן
  • שלש ארבע כפות סוכר
  • כף מלח
אופן ההכנה
  • 1

    ללוש את הקמח השמרים הסוכר ומחצית מהמים להוסיף שמן להמשיך ללוש להוסיף מלח ואת המים בהדרגה . הבצק צריך להיות רך, נעים ונפרד מהדפנות זמן לישה כ 10 דק.


  • 2

    להניח להתפחה של 40 דק או עד להכפלת הנפח..


  • 3

    לשמן את השיש ליצור כדורים . לפתוח/לרדד מעט וליצור צורות של לחמניות או חלות. להתפיח בתבנית עם נייר אפיה כ 20 דק. למרוח בביצה עם קורט מלח וקורט סוכר ולפזר מעל שומשום. לאפות בתנור שחומם מראש 180 מע כ 30-25 דק . בתאבון!! -הילה.


1

ללוש את הקמח השמרים הסוכר ומחצית מהמים להוסיף שמן להמשיך ללוש להוסיף מלח ואת המים בהדרגה . הבצק צריך להיות רך, נעים ונפרד מהדפנות זמן לישה כ 10 דק.


2

להניח להתפחה של 40 דק או עד להכפלת הנפח..


3

לשמן את השיש ליצור כדורים . לפתוח/לרדד מעט וליצור צורות של לחמניות או חלות. להתפיח בתבנית עם נייר אפיה כ 20 דק. למרוח בביצה עם קורט מלח וקורט סוכר ולפזר מעל שומשום. לאפות בתנור שחומם מראש 180 מע כ 30-25 דק . בתאבון!! -הילה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים