אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 שקית שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כוסות חלב חם (200 מ"ל לכוס)
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 2 חלבונים
  • 3 כפות סוכר
  • 1.5 כפית מלח
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • חמאה רכה למריחה על הבצק
  • להברשה
  • 2 חלמונים
  • 1 כף יוגורט
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר שמים את השמרים ומוסיפים את החלב החם והסוכר ומשאירים למשך 10 דקות..


  • 2

    מוסיפים את חלבונים, שמן ומלח ומערבבים היטב..


  • 3

    מוסיפים את הקמח שמים וו גיטרה ולשים עם הבצק רך מידי אפשר להוסיף מעט קמח, אם הבצק קשה, אפשר להוסיף חלב חם..


  • 4

    מקמחים משטח עבודה ולשים עוד כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך..


  • 5

    מקמחים קערה שמים את הבצק ומכסים עד להגדלת הנפח..


  • 6

    מחלקים את הבצק ל-24 כדורים..


  • 7

    על כל כדור שמים כפית חמאה ופותחים אותו עם היד לצורת עיגול בגודל של צלחת מגלגלים לצורת נחש.


  • 8

    כך מכינים את כל הבצק..


  • 9

    כל 2 נחשים מותחים מעט עד לקבלת נחשים קצת ארוכים, מגלגלים את הבצק על ידי החזקת שני הקצוות לצורת בורג וסוגרים בצורת בייגלה..


  • 10

    מחממים תנור ל-200 מעלות מרפדים נייר אפייה שמים את הלחמניות ונותנים לתפיחה במשך 20-30 דקות, ולאחר מכן מערבבים 1 כף יוגורט עם 2 חלמונים מברישים את הלחמניות ואופים עד לקבלת צבע חום זהוב. .


1

בקערת מיקסר שמים את השמרים ומוסיפים את החלב החם והסוכר ומשאירים למשך 10 דקות..


2

מוסיפים את חלבונים, שמן ומלח ומערבבים היטב..


3

מוסיפים את הקמח שמים וו גיטרה ולשים עם הבצק רך מידי אפשר להוסיף מעט קמח, אם הבצק קשה, אפשר להוסיף חלב חם..


4

מקמחים משטח עבודה ולשים עוד כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך..


5

מקמחים קערה שמים את הבצק ומכסים עד להגדלת הנפח..


6

מחלקים את הבצק ל-24 כדורים..


7

על כל כדור שמים כפית חמאה ופותחים אותו עם היד לצורת עיגול בגודל של צלחת מגלגלים לצורת נחש.


8

כך מכינים את כל הבצק..


9

כל 2 נחשים מותחים מעט עד לקבלת נחשים קצת ארוכים, מגלגלים את הבצק על ידי החזקת שני הקצוות לצורת בורג וסוגרים בצורת בייגלה..


10

מחממים תנור ל-200 מעלות מרפדים נייר אפייה שמים את הלחמניות ונותנים לתפיחה במשך 20-30 דקות, ולאחר מכן מערבבים 1 כף יוגורט עם 2 חלמונים מברישים את הלחמניות ואופים עד לקבלת צבע חום זהוב. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים