לןגן

לחמניות בייגלה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 02/12/2018 | 20:42
לחמניות בייגלה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

להברשה

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר שמים את השמרים ומוסיפים את החלב החם והסוכר ומשאירים למשך 10 דקות.

  2. מוסיפים את חלבונים, שמן ומלח ומערבבים היטב.

  3. מוסיפים את הקמח שמים וו גיטרה ולשים עם הבצק רך מידי אפשר להוסיף מעט קמח, אם הבצק קשה, אפשר להוסיף חלב חם.

  4. מקמחים משטח עבודה ולשים עוד כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.

  5. מקמחים קערה שמים את הבצק ומכסים עד להגדלת הנפח.

  6. מחלקים את הבצק ל-24 כדורים.

  7. על כל כדור שמים כפית חמאה ופותחים אותו עם היד לצורת עיגול בגודל של צלחת מגלגלים לצורת נחש

  8. כך מכינים את כל הבצק.

  9. כל 2 נחשים מותחים מעט עד לקבלת נחשים קצת ארוכים, מגלגלים את הבצק על ידי החזקת שני הקצוות לצורת בורג וסוגרים בצורת בייגלה.

  10. מחממים תנור ל-200 מעלות מרפדים נייר אפייה שמים את הלחמניות ונותנים לתפיחה במשך 20-30 דקות, ולאחר מכן מערבבים 1 כף יוגורט עם 2 חלמונים מברישים את הלחמניות ואופים עד לקבלת צבע חום זהוב.