הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהאתן לא תבינו את ההבדל בין חלה רגילה עד שלא תנסו מאז שהתחלתי התמכרתי.... המתכון הוא של הודיה בן דויד
לשים הכל יחד .. ואת המלח כמעט בסוף הלישה .. לישה ארוכה כ 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש התפחה עד להכפלת הנפח.
אני קלעתי צמות של ארבע וצמות של שש אך אתן יכולות לשחק עם איך שבא לכן לאחר שקלעתן את הצמות למיניהן ( אני אצרף סרטים לקליעת צמות) להניח על תבנית עם נייר אפיה ולהניח להתפחה של שעה וחצי להבריש עם חלמון ביצה מהול עם כפית חומץ תפוחים ואם אין חומץ תפוחים אז חומץ רגיל.
לאפות בתנור שחומם מראש על 190 בערך 35-40 דקות או עד שקיבל צבע יפה ושחום *** טיפ לחלות קריספיות בעשר דקות האחרונות להשפריץ מים בתנור ולסגור לחזור על פעולה זו 4 פעמים ***** ראו בתגובות למטה את סרטון קליעת החלה משש רצועות* בתאבון .
https://youtu.be/R_8h_28Fybk .
הכנת מחמצת לערבב את 2 המצרכים עד לקבלת מחית לעטוף בנילון ניצמד ולאכסן במקום נעים 24 שעות לאחר 24 שעות להאכיל את המחמצת באותה כמות לדאוג לערבב לפני כל אכילה לחזור על אותו אופן עד ארבעה ימים ביום החמישי המחמצת מוכנה לעשיית חלות או לחם או כל מה שתרצו *** ביום השלישי אתן כבר תתחילו לראות בועות מבצבצות מעל וזה סימן שהמחמצת מתפקדת לאחר היום החמישי לאכסן במקרר ןהלאכיל באותה כמות פעם בשבוע מחמצת יכולה להישאר במקרר שנים יש מאפיות ושפים שיש להם מחמצות משנות השמונים.