אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

3,045
צפיות

מתכון לפיתות ביתיות

המתכון של
מתכון לפיתות ביתיות

המתכון לא שלי . לקוח מאתר ibake אפייה ביתית.

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות20 מנות
  • זמן הכנה3 שעות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 3 שעות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 20 מנות
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 קילוגרם קמח לבן
  • 1.5 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 1.5 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן
  • 3 כוסות מים
אופן ההכנה
  • 1

    מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים מלח, סוכר, שמרים. מערבבים. .


  • 2

    מוסיפים את השמן ואת המים ולשים במהירות איטית כ 8 דקות..


  • 3

    מקמחים טיפה את הבצק ונותנים לתפוח שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו..


  • 4

    מוציאים את האוויר מהבצק ,לשים אותו קלות ומחלקים אותו ל 20 חלקים .יוצרים מהם 20 כדורים..


  • 5

    מכסים את הכדורים במגבת ומתחילים לרדד כל כדור לעיגול בקוטר של כ 15 ס"מ..


  • 6

    מניחים את הפיתות כשהן מכוסות במגבת. משהים כ 15 דקות נוספות..


  • 7

    אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות),כ 5-6 דקות. הפיתות תופחות ונוצר חלל בתוכן. מוציאים את הפיתות מהתנור כשהן עדיין בהירות ולא השחימו,וישר מכסים אותן במגבת, ככה על מנת לצנן אותן..


  • 8

    בתאבון.


1

מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים מלח, סוכר, שמרים. מערבבים. .


2

מוסיפים את השמן ואת המים ולשים במהירות איטית כ 8 דקות..


3

מקמחים טיפה את הבצק ונותנים לתפוח שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו..


4

מוציאים את האוויר מהבצק ,לשים אותו קלות ומחלקים אותו ל 20 חלקים .יוצרים מהם 20 כדורים..


5

מכסים את הכדורים במגבת ומתחילים לרדד כל כדור לעיגול בקוטר של כ 15 ס"מ..


6

מניחים את הפיתות כשהן מכוסות במגבת. משהים כ 15 דקות נוספות..


7

אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות),כ 5-6 דקות. הפיתות תופחות ונוצר חלל בתוכן. מוציאים את הפיתות מהתנור כשהן עדיין בהירות ולא השחימו,וישר מכסים אותן במגבת, ככה על מנת לצנן אותן..


8

בתאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים