אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

1,999
צפיות

לחם ביתי קראנצ'י💝 אריאלה גולדמן

המתכון של
לחם ביתי קראנצ'י💝 אריאלה גולדמן

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • כוס מדידה סטנדרטית
  • 1/2 3 כוסות קמח ללחם (500 גרם)
  • 25 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים שמרית
  • 1/2 2 כפות שמן
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפיות שטוחות מלח
  • ¼ 1 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)
אופן ההכנה
  • 1

    1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, שמרים, המלח, הסוכר והשמן. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך..


  • 2

    2.משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה וארבעים דקות..


  • 3

    3.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מעצבים לכיכר עגולה ומצפים בקמח את כל חלקי הבצק..


  • 4

    4.מניחים בתבנית אפייה מרופדת, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח כ- 40 דקות..


  • 5

    5.בעזרת סכין חדה ומושחזת מבצעים בין שניים לשלושה חתכים בחלקו העליון של הבצק..


  • 6

    6.מחממים תנור ל180 מעלות, בהגעה לטמפ' הרצויה מכניסים את הבצק ואופים כ 35-40- דקות עד הזהבה, יש להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים במהלך כל האפייה..


  • 7

    7.לצנן מעט ולהגיש..


  • 8

    מתכון : אתר שמרית💝.


1

1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, שמרים, המלח, הסוכר והשמן. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך..


2

2.משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה וארבעים דקות..


3

3.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מעצבים לכיכר עגולה ומצפים בקמח את כל חלקי הבצק..


4

4.מניחים בתבנית אפייה מרופדת, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח כ- 40 דקות..


5

5.בעזרת סכין חדה ומושחזת מבצעים בין שניים לשלושה חתכים בחלקו העליון של הבצק..


6

6.מחממים תנור ל180 מעלות, בהגעה לטמפ' הרצויה מכניסים את הבצק ואופים כ 35-40- דקות עד הזהבה, יש להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים במהלך כל האפייה..


7

7.לצנן מעט ולהגיש..


8

מתכון : אתר שמרית💝.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים