לןגן

לחם ביתי קראנצ'י💝 אריאלה גולדמן

מאת: אפרת בקשי, פורסם: 24/05/2018 | 03:02
לחם ביתי קראנצ'י💝 אריאלה גולדמן

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, שמרים, המלח, הסוכר והשמן. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך.

  2. 2.משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה וארבעים דקות.

  3. 3.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מעצבים לכיכר עגולה ומצפים בקמח את כל חלקי הבצק.

  4. 4.מניחים בתבנית אפייה מרופדת, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח כ- 40 דקות.

  5. 5.בעזרת סכין חדה ומושחזת מבצעים בין שניים לשלושה חתכים בחלקו העליון של הבצק.

  6. 6.מחממים תנור ל180 מעלות, בהגעה לטמפ' הרצויה מכניסים את הבצק ואופים כ 35-40- דקות עד הזהבה, יש להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים במהלך כל האפייה.

  7. 7.לצנן מעט ולהגיש.

  8. מתכון : אתר שמרית💝