אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

3,158
צפיות

אצבעות לחם שום

המתכון של
אצבעות לחם שום

מתכון מעולה! אין דברים כאלה!!!!!!!! אל תישכחו להכפיל כמויות...

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 2 כפיות שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • כוס מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כפות חמאה רכה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות בזיליקום קצוץ דק
  • מלח גס לפיזור מעל
אופן ההכנה
  • 1

    מערבבים בקערה קטנה את השום, הבזיליקום וחמאה רכה ומניחים בצד..


  • 2

    בתוך קערה גדולה שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים. ממתינים כ-3 דקות עד להיווצרות בועות קטנות, מוסיפים מלח, שמן, וקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. מכסים במגבת ומניחים בצד כשעה עד שתופח ומכפיל את עצמו. .


  • 3

    על משטח עבודה מרדדים את הבצק לעלה אלפסי בקוטר כ-30 ס"מ. מורחים על עלה הבצק מתערובת החמאה והבזיליקום ומפזרים מעל מעט מלח גס. .


  • 4

    מתפיחים עוד 15-20 דקות, חותכים את העלה לרצועות בעזרת גלגלת פיצה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים במשך 15-20 דקות, עד שמשחים ומזהיב יפה..


  • 5

    מוציאים מהתנור ומצננים מעט, מפרידים את אצבעות הלחם שום אחד מהשני ומגישים..


  • 6

    סוף!!!.


1

מערבבים בקערה קטנה את השום, הבזיליקום וחמאה רכה ומניחים בצד..


2

בתוך קערה גדולה שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים. ממתינים כ-3 דקות עד להיווצרות בועות קטנות, מוסיפים מלח, שמן, וקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. מכסים במגבת ומניחים בצד כשעה עד שתופח ומכפיל את עצמו. .


3

על משטח עבודה מרדדים את הבצק לעלה אלפסי בקוטר כ-30 ס"מ. מורחים על עלה הבצק מתערובת החמאה והבזיליקום ומפזרים מעל מעט מלח גס. .


4

מתפיחים עוד 15-20 דקות, חותכים את העלה לרצועות בעזרת גלגלת פיצה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים במשך 15-20 דקות, עד שמשחים ומזהיב יפה..


5

מוציאים מהתנור ומצננים מעט, מפרידים את אצבעות הלחם שום אחד מהשני ומגישים..


6

סוף!!!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים