לןגן

אצבעות לחם שום

מאת: לילך טייב, פורסם: 30/04/2018 | 12:11
אצבעות לחם שום

תקציר המתכון: מתכון מעולה! אין דברים כאלה!!!!!!!! אל תישכחו להכפיל כמויות...

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה קטנה את השום, הבזיליקום וחמאה רכה ומניחים בצד.

  2. בתוך קערה גדולה שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים. ממתינים כ-3 דקות עד להיווצרות בועות קטנות, מוסיפים מלח, שמן, וקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. מכסים במגבת ומניחים בצד כשעה עד שתופח ומכפיל את עצמו.

  3. על משטח עבודה מרדדים את הבצק לעלה אלפסי בקוטר כ-30 ס"מ. מורחים על עלה הבצק מתערובת החמאה והבזיליקום ומפזרים מעל מעט מלח גס.

  4. מתפיחים עוד 15-20 דקות, חותכים את העלה לרצועות בעזרת גלגלת פיצה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים במשך 15-20 דקות, עד שמשחים ומזהיב יפה.

  5. מוציאים מהתנור ומצננים מעט, מפרידים את אצבעות הלחם שום אחד מהשני ומגישים.

  6. סוף!!!