אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

818
צפיות

חלת מפתח

המתכון של
חלת מפתח

חלת מפתח שהכנתי בשבת לאחר הפסח גם הנכדים קיבלו

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 ק"ג קמח מנופה
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • כף שטוחה מלח
  • 3 כפיות סוכר
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס שמן
  • בין 2-4 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    במיקסר שמים את הקמח והמלח ומערבבים כדי שלא יבוא במגע עם השמרים..


  • 2

    מוסיפים את הסוכר, השמרים, הביצה ומערבלים, מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש..


  • 3

    משמנים קערה ושמים בתוכה את הבצק נותנים לתפיחה עד שיכפיל את נפחו..


  • 4

    לאחר שתפח מורידים ע"י אגרוף את האוויר ולשים כמה דקות, שמים שוב להתפחה..


  • 5

    אני מתפיחה את הבצק 3 פעמים..


  • 6

    פה אני עושה את ההפרשה של החלה ואז מכינה את החלות..


  • 7

    מכינים את החלות ושמים לתפיחה..


  • 8

    מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום..


  • 9

    אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות עד להזהבה.


  • 10

    בהצלחה ובשורות טובות.


1

במיקסר שמים את הקמח והמלח ומערבבים כדי שלא יבוא במגע עם השמרים..


2

מוסיפים את הסוכר, השמרים, הביצה ומערבלים, מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש..


3

משמנים קערה ושמים בתוכה את הבצק נותנים לתפיחה עד שיכפיל את נפחו..


4

לאחר שתפח מורידים ע"י אגרוף את האוויר ולשים כמה דקות, שמים שוב להתפחה..


5

אני מתפיחה את הבצק 3 פעמים..


6

פה אני עושה את ההפרשה של החלה ואז מכינה את החלות..


7

מכינים את החלות ושמים לתפיחה..


8

מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום..


9

אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות עד להזהבה.


10

בהצלחה ובשורות טובות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים