לןגן

חלת מפתח

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 24/04/2018 | 09:30
חלת מפתח

תקציר המתכון: חלת מפתח שהכנתי בשבת לאחר הפסח גם הנכדים קיבלו

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במיקסר שמים את הקמח והמלח ומערבבים כדי שלא יבוא במגע עם השמרים.

  2. מוסיפים את הסוכר, השמרים, הביצה ומערבלים, מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

  3. משמנים קערה ושמים בתוכה את הבצק נותנים לתפיחה עד שיכפיל את נפחו.

  4. לאחר שתפח מורידים ע"י אגרוף את האוויר ולשים כמה דקות, שמים שוב להתפחה.

  5. אני מתפיחה את הבצק 3 פעמים.

  6. פה אני עושה את ההפרשה של החלה ואז מכינה את החלות.

  7. מכינים את החלות ושמים לתפיחה.

  8. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.

  9. אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות עד להזהבה

  10. בהצלחה ובשורות טובות