הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהאם מדברים על אוכל סקסי... אז זהו זה .... במרוקו אפו לחם בטבון אבן דמוי איגלו שנקרא פרנה. החלופה, עם חלוקי נחל בתנור, משאירה חותם של שקעים מהאבנים ונותנת תוצאה טעימה - לחם פריך בנקישה מבחוץ ותפוח, רך וספוגי בפנים.
אופן הכנת הבצק :.
- מערבבים קמח, שמרים ואבקת אפיה בקערה או במערבל.
- מוסיפים ללישה סוכר ושמן.
- לשים 9 דקות, תוך הוספה הדרגתית של מים, עד לקבלת בצק אחיד .
- מוסיפים מלח לדקת לישה אחרונה .
ההתפחות :.
- להניח על משטח מקומח ל-10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק.
- לעצב לכדור, לגלגל בקמח, לכסות בשקית ניילון ולהתפיח שעה עד הכפלה.
- להכות באגרוף וללוש משך 3 דקות תוך קיפול הבצק כלפי פנים. .
- לעצב לכדור, לכסות בשקית ניילון ולהתפיח חצי שעה.
- ללוש תוך קיפול הקצוות למרכז.
- לקבלת תוצאות טובות יותר מומלץ לעשות זאת שוב כעבור חצי שעה נוספת.
האפייה - רצוי בסמוך לארוחה - למחרת הופך ל"סוליית גומי קשה" :.
- כשעה לפני סיום ההתפחות יש להניח חלוקי נחל בתחתית תבנית ולחמם בתנור למשך שעה ב-250 מעלות.
- לחלק את הבצק ל-4 ולעצב, בעזרת קימוח, פיתות בעובי 1 ס"מ.
- לשמן את האבנים (עמי, הטבח בקיבוצי, טוען שזה מלהיט אותן) ולהניח עליהן את הפיתות. זהירות ! לוהט.
- לאפות 10 דקות בחום מירבי עד לקבלת מרקם פריך וגוון חום-זהוב, אך לא שחום לגמרי .
ההגשה :.
- להבריש בשמן זית משובח ולהגיש לצד דג מרוקאי, שקשוקה ומגוון סלטים ומאכלים מהמטבח המרוקאי.