תקציר המתכון: אם מדברים על אוכל סקסי... אז זהו זה .... במרוקו אפו לחם בטבון אבן דמוי איגלו שנקרא פרנה. החלופה, עם חלוקי נחל בתנור, משאירה חותם של שקעים מהאבנים ונותנת תוצאה טעימה - לחם פריך בנקישה מבחוץ ותפוח, רך וספוגי בפנים.
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
אופן הכנת הבצק :
- מערבבים קמח, שמרים ואבקת אפיה בקערה או במערבל
- מוסיפים ללישה סוכר ושמן
- לשים 9 דקות, תוך הוספה הדרגתית של מים, עד לקבלת בצק אחיד
- מוסיפים מלח לדקת לישה אחרונה
ההתפחות :
- להניח על משטח מקומח ל-10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק
- לעצב לכדור, לגלגל בקמח, לכסות בשקית ניילון ולהתפיח שעה עד הכפלה
- להכות באגרוף וללוש משך 3 דקות תוך קיפול הבצק כלפי פנים.
- לעצב לכדור, לכסות בשקית ניילון ולהתפיח חצי שעה
- ללוש תוך קיפול הקצוות למרכז
- לקבלת תוצאות טובות יותר מומלץ לעשות זאת שוב כעבור חצי שעה נוספת
האפייה - רצוי בסמוך לארוחה - למחרת הופך ל"סוליית גומי קשה" :
- כשעה לפני סיום ההתפחות יש להניח חלוקי נחל בתחתית תבנית ולחמם בתנור למשך שעה ב-250 מעלות
- לחלק את הבצק ל-4 ולעצב, בעזרת קימוח, פיתות בעובי 1 ס"מ
- לשמן את האבנים (עמי, הטבח בקיבוצי, טוען שזה מלהיט אותן) ולהניח עליהן את הפיתות. זהירות ! לוהט
- לאפות 10 דקות בחום מירבי עד לקבלת מרקם פריך וגוון חום-זהוב, אך לא שחום לגמרי
ההגשה :
- להבריש בשמן זית משובח ולהגיש לצד דג מרוקאי, שקשוקה ומגוון סלטים ומאכלים מהמטבח המרוקאי