לןגן

פרנה - לחם מרוקאי אפוי על חלוקי נחל

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 27/12/2017 | 19:21
פרנה - לחם מרוקאי אפוי על חלוקי נחל

תקציר המתכון: אם מדברים על אוכל סקסי... אז זהו זה .... במרוקו אפו לחם בטבון אבן דמוי איגלו שנקרא פרנה. החלופה, עם חלוקי נחל בתנור, משאירה חותם של שקעים מהאבנים ונותנת תוצאה טעימה - לחם פריך בנקישה מבחוץ ותפוח, רך וספוגי בפנים.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

1. חלוקי הנחל

2. מצרכים ל-4 לחמים בגודל פיתה גדולה

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבצק :

  2. - מערבבים קמח, שמרים ואבקת אפיה בקערה או במערבל

  3. - מוסיפים ללישה סוכר ושמן

  4. - לשים 9 דקות, תוך הוספה הדרגתית של מים, עד לקבלת בצק אחיד

  5. - מוסיפים מלח לדקת לישה אחרונה

  6. ההתפחות :

  7. - להניח על משטח מקומח ל-10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק

  8. - לעצב לכדור, לגלגל בקמח, לכסות בשקית ניילון ולהתפיח שעה עד הכפלה

  9. - להכות באגרוף וללוש משך 3 דקות תוך קיפול הבצק כלפי פנים.

  10. - לעצב לכדור, לכסות בשקית ניילון ולהתפיח חצי שעה

  11. - ללוש תוך קיפול הקצוות למרכז

  12. - לקבלת תוצאות טובות יותר מומלץ לעשות זאת שוב כעבור חצי שעה נוספת

  13. האפייה - רצוי בסמוך לארוחה - למחרת הופך ל"סוליית גומי קשה" :

  14. - כשעה לפני סיום ההתפחות יש להניח חלוקי נחל בתחתית תבנית ולחמם בתנור למשך שעה ב-250 מעלות

  15. - לחלק את הבצק ל-4 ולעצב, בעזרת קימוח, פיתות בעובי 1 ס"מ

  16. - לשמן את האבנים (עמי, הטבח בקיבוצי, טוען שזה מלהיט אותן) ולהניח עליהן את הפיתות. זהירות ! לוהט

  17. - לאפות 10 דקות בחום מירבי עד לקבלת מרקם פריך וגוון חום-זהוב, אך לא שחום לגמרי

  18. ההגשה :

  19. - להבריש בשמן זית משובח ולהגיש לצד דג מרוקאי, שקשוקה ומגוון סלטים ומאכלים מהמטבח המרוקאי