אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

26,808
צפיות

חלות משגעות לשבתות וחגים

המתכון של
חלות משגעות לשבתות וחגים

בצק אליפות לחלות שבת משגעות, החלות יוצאות רכות וטעימות❤❤

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • הכמויות הן ל-2 קילו קמח, כמובן שאפשר להכין קילו פשוט לחלק את הכמויות ל-2.
  • לגבי המים במתכון של קילו,תשימו חצי כוס עם השמרים והסוכר ולבצק להתחיל עם שתי כוסות ולהוסיף בהדרגה במידת הצורך.
  • מצרכים
  • 2 קילו קמח מנופה
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית משפר אפייה או שקית א.אפייה
  • 8 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 5 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמי לשתיה קרה)
  • + 1 כוס מים פושרים ששמים יחד עם השמרים והסוכר(סה"כ 6 כוסות מים בכוס חד פעמי לשתיה קרה).
  • ראו באופן ההכנה.
  • למי שאין משפר אפייה יכולה לשים שקית א.אפייה- זה שומר על טריות החלות (טיפ מחברתי האלופה אורה ארגוב).
  • **מי שלא אוהבת חלות קצת מתוקות יכולה לשים 6 כפות סוכר.
  • מי שמכינה את הבצק במיקסר שתשים לב לכמויות המים כי במיקסר שמים פחות מים מלישה ידנית.
  • תמיד את הכוס האחרונה מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך.
  • לערבב ולמרוח על החלות
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מים
  • 1 כפית סוכר
  • בהצלחה❤❤❤
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה לפי הרבנית ענת בן ארי:.


  • 2

    בקערה גדולה שמים:.


  • 3

    4 כפות שמרים+ 8 כפות סוכר+ 1 כוס מים פושרים..


  • 4

    לאחר שהשמרים והסוכר נמסו, מוסיפים 2 קילו קמח מנופה,שקית משפר אפיה או שקית א.אפייה מה שיש בבית, עושים גומה קטנה בקמח ושמים 2 כפות מלח ומכסים את המלח בעזרת הקמח ומוסיפים את הביצים..


  • 5

    מוסיפים 4 וחצי כוסות מים בבת אחת(כוס חד פעמי לשתיה קרה) ומתחילים ללוש את הבצק וממשיכים להוסיף בהדרגה את חצי כוס שנותרה לפי הצורך וממשיכים ללוש את הבצק..


  • 6

    כמויות המים משתנים בהתאם לסוג הקמח לכן כל אחת תשים את הכמות המתאימה..


  • 7

    לאחר שהעיסה אחידה מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש משהו כמו 8 דקות עד שהבצק אחיד וחלק ..


  • 8

    מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים אותה טיפה..


  • 9

    לשים את הבצק לעיגול גדול ומחזירים לקערה המשומנת, עם ידיים משומנות משמנים את הבצק גם מלמעלה..


  • 10

    לכסות ולהתפיח משהו כמו 50 דקות ביום חמים או עד להכפלת הנפח..


  • 11

    לאחר שהבצק תפח מתחילים ללוש שוב להוצאת האויר ומניחים להתפחה נוספת של עוד חצי שעה 40 דקות..


  • 12

    מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומתחילים לחלק את הבצק לכדורים ומכינים חלות או לחמניות לפי רצונכם..


  • 13

    אני עובדת עם מעט קמח מכיוון שהבצק רך ומעט דביק מבפנים..


  • 14

    מניחים בתבנית עם נייר אפייה ושמים להתפחה נוספת של 20 דקות ..


  • 15

    מורחים בזהירות ביצה מהולה עם כפית מים וכפית סוכר ומפזרים שומשום..


  • 16

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים..


  • 17

    לאחר האפייה אני מכסה את החלות במגבת על מנת שיהיו רכות❤.


  • 18

    אני מקפיאה את החלות שנשארו לאחר ארוחת הערב ומוציאה להפשרה בשבת בבוקר ועד לארוחת הצהריים הם כמו חדשים..


  • 19

    בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


1

אופן ההכנה לפי הרבנית ענת בן ארי:.


2

בקערה גדולה שמים:.


3

4 כפות שמרים+ 8 כפות סוכר+ 1 כוס מים פושרים..


4

לאחר שהשמרים והסוכר נמסו, מוסיפים 2 קילו קמח מנופה,שקית משפר אפיה או שקית א.אפייה מה שיש בבית, עושים גומה קטנה בקמח ושמים 2 כפות מלח ומכסים את המלח בעזרת הקמח ומוסיפים את הביצים..


5

מוסיפים 4 וחצי כוסות מים בבת אחת(כוס חד פעמי לשתיה קרה) ומתחילים ללוש את הבצק וממשיכים להוסיף בהדרגה את חצי כוס שנותרה לפי הצורך וממשיכים ללוש את הבצק..


6

כמויות המים משתנים בהתאם לסוג הקמח לכן כל אחת תשים את הכמות המתאימה..


7

לאחר שהעיסה אחידה מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש משהו כמו 8 דקות עד שהבצק אחיד וחלק ..


8

מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים אותה טיפה..


9

לשים את הבצק לעיגול גדול ומחזירים לקערה המשומנת, עם ידיים משומנות משמנים את הבצק גם מלמעלה..


10

לכסות ולהתפיח משהו כמו 50 דקות ביום חמים או עד להכפלת הנפח..


11

לאחר שהבצק תפח מתחילים ללוש שוב להוצאת האויר ומניחים להתפחה נוספת של עוד חצי שעה 40 דקות..


12

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומתחילים לחלק את הבצק לכדורים ומכינים חלות או לחמניות לפי רצונכם..


13

אני עובדת עם מעט קמח מכיוון שהבצק רך ומעט דביק מבפנים..


14

מניחים בתבנית עם נייר אפייה ושמים להתפחה נוספת של 20 דקות ..


15

מורחים בזהירות ביצה מהולה עם כפית מים וכפית סוכר ומפזרים שומשום..


16

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים..


17

לאחר האפייה אני מכסה את החלות במגבת על מנת שיהיו רכות❤.


18

אני מקפיאה את החלות שנשארו לאחר ארוחת הערב ומוציאה להפשרה בשבת בבוקר ועד לארוחת הצהריים הם כמו חדשים..


19

בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים