לןגן

חלות משגעות לשבתות וחגים

מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 14/10/2017 | 05:27
חלות משגעות לשבתות וחגים

תקציר המתכון: בצק אליפות לחלות שבת משגעות, החלות יוצאות רכות וטעימות❤❤

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים

לערבב ולמרוח על החלות

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה לפי הרבנית ענת בן ארי:

  2. בקערה גדולה שמים:

  3. 4 כפות שמרים+ 8 כפות סוכר+ 1 כוס מים פושרים.

  4. לאחר שהשמרים והסוכר נמסו, מוסיפים 2 קילו קמח מנופה,שקית משפר אפיה או שקית א.אפייה מה שיש בבית, עושים גומה קטנה בקמח ושמים 2 כפות מלח ומכסים את המלח בעזרת הקמח ומוסיפים את הביצים.

  5. מוסיפים 4 וחצי כוסות מים בבת אחת(כוס חד פעמי לשתיה קרה) ומתחילים ללוש את הבצק וממשיכים להוסיף בהדרגה את חצי כוס שנותרה לפי הצורך וממשיכים ללוש את הבצק.

  6. כמויות המים משתנים בהתאם לסוג הקמח לכן כל אחת תשים את הכמות המתאימה.

  7. לאחר שהעיסה אחידה מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש משהו כמו 8 דקות עד שהבצק אחיד וחלק .

  8. מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים אותה טיפה.

  9. לשים את הבצק לעיגול גדול ומחזירים לקערה המשומנת, עם ידיים משומנות משמנים את הבצק גם מלמעלה.

  10. לכסות ולהתפיח משהו כמו 50 דקות ביום חמים או עד להכפלת הנפח.

  11. לאחר שהבצק תפח מתחילים ללוש שוב להוצאת האויר ומניחים להתפחה נוספת של עוד חצי שעה 40 דקות.

  12. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומתחילים לחלק את הבצק לכדורים ומכינים חלות או לחמניות לפי רצונכם.

  13. אני עובדת עם מעט קמח מכיוון שהבצק רך ומעט דביק מבפנים.

  14. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ושמים להתפחה נוספת של 20 דקות .

  15. מורחים בזהירות ביצה מהולה עם כפית מים וכפית סוכר ומפזרים שומשום.

  16. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.

  17. לאחר האפייה אני מכסה את החלות במגבת על מנת שיהיו רכות❤

  18. אני מקפיאה את החלות שנשארו לאחר ארוחת הערב ומוציאה להפשרה בשבת בבוקר ועד לארוחת הצהריים הם כמו חדשים.

  19. בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤