אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

9,777
צפיות

פרעצל רך וקראנצ'י של סבתא לאה

המתכון של
פרעצל רך וקראנצ'י של סבתא לאה

בביקורי בגרמניה-ברלין בכל המאפיות הפרעצל מככב, מאפה שכייף לנשנש במיוחד שהוא טרי הוא רך מפנים וקראנצ'י מבחוץ אז בהשראתם החלטתי לאפות בביתי וזו התוצאה, כדאי להשקיע שווה כל ביס.

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבישול הפרעצל
  • ליטר מים.
  • 2 כפות סילאן או 2 כפות דבש.
  • 2 כפות סודה לשתייה + כפית מים מעורבבים יחדיו.
  • לבצק הפרעצל
  • קילו קמח מנופה או קילו קמח לחם מנופה.
  • 3 כפיות שמרים יבשים.
  • 3 כפות סוכר או 3 כפות סוכר חום בהיר (דמררה).
  • 3/4 כוס שמן קנולה.
  • 2 כוסות מים פושרים.
  • כף מחוקה מלח.
  • לקישוט הפרעצל
  • 1 ביצה טרופה.
  • שומשום או מלח גס.
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, שמרים, סוכר ומערבבים היטב במיקסר או בצורה ידנית (אני מערבבת בצורה ידנית ככה לא מתעופף לי הקמח לכל הכיוונים).


  • 2

    מוסיפים את השמן והמים הפושרים ומתחילים ללוש את הבצק עד שהוא מתאחד ואז מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8 דקות.


  • 3

    מכסים ומניחים לבצק לתפוח במשך עשרים דקות, עד שהבצק מעט תופח (הבצק לא צריך להכפיל את נפחו).


  • 4

    מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים שווים (כדי שהעיגולים יהיו שווים עשו זאת בעזרת חצי כוס אוניברסלית, פשוט מלאו את החצי כוס בבצק הוציאו וגלגלו לכדור חלק, ככה כל העיגולים יהיו שווים).


  • 5

    יוצרים נחשים ארוכים ועושים את צורת הפרעצל (יש לעצב את הנחש לצורת ע בכתיב, מסובבים את הצטלבות הבצק פעם נוספת ומהדקים את הקצוות אל התחתית המעוגלת, מקווה שהבנתם).


  • 6

    שמים את הפרעצל המוכנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה קלה במשך רבע שעה (שוב לא להכפלת הנפח).


  • 7

    בסיר עמוק ורחב שוליים, מרתיחים את ליטר המים, מערבבים לתוך כוס את הסילאן או הדבש עם 2 כפות סודה לשתייה מעורבבים בכפית מים ומוסיפים לסיר לפני רתיחת המים.


  • 8

    מחממים תנור ל- 200 מעלות.


  • 9

    מבשלים את הפרעצל בתוך המים במשך 20 שניות ומניחים אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום בנדיבות ואופים במשך 16 דקות עד להזהבה.


  • 10

    מגישים חם עם חמאה.


  • 11

    טיפים: ממליצה כאשר הפרעצל יוצאים מהתנור כסו אותם בעודם חמים בניילון נצמד ככה הם ישארו רכים (אני מאחדת את כל ה-15 הפרעצל לתבנית אחת ומכסה בניילון).


  • 12

    הפרעצל טעימים ביום ההכנה, ניתן להקפיא עד שבוע, מפשירים ומחממים בתנור חם מספר דקות להחזרת הפריכות.


  • 13

    אפשר לפזר מלבד השומשום קצח, זעתר או כל אחד מה שהוא אוהב.


  • 14

    לא לוותר על בישול הפרעצל.


  • 15

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, שמרים, סוכר ומערבבים היטב במיקסר או בצורה ידנית (אני מערבבת בצורה ידנית ככה לא מתעופף לי הקמח לכל הכיוונים).


2

מוסיפים את השמן והמים הפושרים ומתחילים ללוש את הבצק עד שהוא מתאחד ואז מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8 דקות.


3

מכסים ומניחים לבצק לתפוח במשך עשרים דקות, עד שהבצק מעט תופח (הבצק לא צריך להכפיל את נפחו).


4

מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים שווים (כדי שהעיגולים יהיו שווים עשו זאת בעזרת חצי כוס אוניברסלית, פשוט מלאו את החצי כוס בבצק הוציאו וגלגלו לכדור חלק, ככה כל העיגולים יהיו שווים).


5

יוצרים נחשים ארוכים ועושים את צורת הפרעצל (יש לעצב את הנחש לצורת ע בכתיב, מסובבים את הצטלבות הבצק פעם נוספת ומהדקים את הקצוות אל התחתית המעוגלת, מקווה שהבנתם).


6

שמים את הפרעצל המוכנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה קלה במשך רבע שעה (שוב לא להכפלת הנפח).


7

בסיר עמוק ורחב שוליים, מרתיחים את ליטר המים, מערבבים לתוך כוס את הסילאן או הדבש עם 2 כפות סודה לשתייה מעורבבים בכפית מים ומוסיפים לסיר לפני רתיחת המים.


8

מחממים תנור ל- 200 מעלות.


9

מבשלים את הפרעצל בתוך המים במשך 20 שניות ומניחים אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום בנדיבות ואופים במשך 16 דקות עד להזהבה.


10

מגישים חם עם חמאה.


11

טיפים: ממליצה כאשר הפרעצל יוצאים מהתנור כסו אותם בעודם חמים בניילון נצמד ככה הם ישארו רכים (אני מאחדת את כל ה-15 הפרעצל לתבנית אחת ומכסה בניילון).


12

הפרעצל טעימים ביום ההכנה, ניתן להקפיא עד שבוע, מפשירים ומחממים בתנור חם מספר דקות להחזרת הפריכות.


13

אפשר לפזר מלבד השומשום קצח, זעתר או כל אחד מה שהוא אוהב.


14

לא לוותר על בישול הפרעצל.


15

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים