לןגן

פרעצל רך וקראנצ'י של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 07/10/2017 | 00:14
פרעצל רך וקראנצ'י של סבתא לאה

תקציר המתכון: בביקורי בגרמניה-ברלין בכל המאפיות הפרעצל מככב, מאפה שכייף לנשנש במיוחד שהוא טרי הוא רך מפנים וקראנצ'י מבחוץ אז בהשראתם החלטתי לאפות בביתי וזו התוצאה, כדאי להשקיע שווה כל ביס.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבישול הפרעצל

לבצק הפרעצל

לקישוט הפרעצל

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, שמרים, סוכר ומערבבים היטב במיקסר או בצורה ידנית (אני מערבבת בצורה ידנית ככה לא מתעופף לי הקמח לכל הכיוונים)

  2. מוסיפים את השמן והמים הפושרים ומתחילים ללוש את הבצק עד שהוא מתאחד ואז מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8 דקות

  3. מכסים ומניחים לבצק לתפוח במשך עשרים דקות, עד שהבצק מעט תופח (הבצק לא צריך להכפיל את נפחו)

  4. מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים שווים (כדי שהעיגולים יהיו שווים עשו זאת בעזרת חצי כוס אוניברסלית, פשוט מלאו את החצי כוס בבצק הוציאו וגלגלו לכדור חלק, ככה כל העיגולים יהיו שווים)

  5. יוצרים נחשים ארוכים ועושים את צורת הפרעצל (יש לעצב את הנחש לצורת ע בכתיב, מסובבים את הצטלבות הבצק פעם נוספת ומהדקים את הקצוות אל התחתית המעוגלת, מקווה שהבנתם)

  6. שמים את הפרעצל המוכנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה קלה במשך רבע שעה (שוב לא להכפלת הנפח)

  7. בסיר עמוק ורחב שוליים, מרתיחים את ליטר המים, מערבבים לתוך כוס את הסילאן או הדבש עם 2 כפות סודה לשתייה מעורבבים בכפית מים ומוסיפים לסיר לפני רתיחת המים

  8. מחממים תנור ל- 200 מעלות

  9. מבשלים את הפרעצל בתוך המים במשך 20 שניות ומניחים אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום בנדיבות ואופים במשך 16 דקות עד להזהבה

  10. מגישים חם עם חמאה

  11. טיפים: ממליצה כאשר הפרעצל יוצאים מהתנור כסו אותם בעודם חמים בניילון נצמד ככה הם ישארו רכים (אני מאחדת את כל ה-15 הפרעצל לתבנית אחת ומכסה בניילון)

  12. הפרעצל טעימים ביום ההכנה, ניתן להקפיא עד שבוע, מפשירים ומחממים בתנור חם מספר דקות להחזרת הפריכות

  13. אפשר לפזר מלבד השומשום קצח, זעתר או כל אחד מה שהוא אוהב

  14. לא לוותר על בישול הפרעצל

  15. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה