אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

37,623
צפיות

דאבו(לחם אתיופי)

המתכון של
דאבו(לחם אתיופי)

שבת בבוקר בכל בית אתיופי מושלם טעים תרחיבו אופקים תכירו טעמים חדשים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • מתכון דבו ( לחם)
  • קילו קמח + 3 כוסות סולת
  • 3-4 כוסות מים בהדרגה(אם יש צורך ניתן להוסיף)
  • 1 ורבע כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כף לא גדוש מלח
  • 2 כפות שמן(לא חובה)
  • מערבבים את השמרים והסוכר במים. מוספים את
  • הקמח(מנופא) ומעל שמים את המלח את המים בהדרגה לשים עד ליצירת בצק רך ודביק לא מימי מדי מכסים בניילון ומנחים להתפחה...מורדים את ההתפחה ומעבירים לסיר ג׳חנון מרופד בנייר אפיה ומשומן מעט לתת לבצק עוד כמה דקות לתפוח בתוך הסיר.. שמים נייר אפיה משומן מעל וסוגרים את הסיר שמים על הגז מחבת ועליה את הסיר על אש נמוכה ..אחרי 20 ד בערך פותחים רואים שהחלק העליון בשל הופכים יחד עם מכסה סגור לשיש ומרמים בעדינות את נייר האפיה התחתון ומחזירים שוב להשחמה של החלק התחתון...למי שאוהבת ניתן להוסיף לתערובת בשביל הטעם והריח קצח גרגירים או חילבה גרגרים עינת חנניה...בהצלחה 😘
אופן ההכנה
  • 1

    מתכון דבו ( לחם) .


  • 2

    קילו קמח + 3 כוסות סולת.


  • 3

    3-4 כוסות מים בהדרגה(אם יש צורך ניתן להוסיף).


  • 4

    1 ורבע כף שמרים יבשים.


  • 5

    כף סוכר.


  • 6

    כף לא גדוש מלח.


  • 7

    2 כפות שמן(לא חובה).


  • 8

    מערבבים את השמרים והסוכר במים. מוספים את.


  • 9

    הקמח(מנופא) ומעל שמים את המלח את המים בהדרגה לשים עד ליצירת בצק רך ודביק לא מימי מדי מכסים בניילון ומנחים להתפחה...מורדים את ההתפחה ומעבירים לסיר ג׳חנון מרופד בנייר אפיה ומשומן מעט לתת לבצק עוד כמה דקות לתפוח בתוך הסיר.. שמים נייר אפיה משומן מעל וסוגרים את הסיר שמים על הגז מחבת ועליה את הסיר על אש נמוכה ..אחרי 20 ד בערך פותחים רואים שהחלק העליון בשל הופכים יחד עם מכסה סגור לשיש ומרמים בעדינות את נייר האפיה התחתון ומחזירים שוב להשחמה של החלק התחתון...למי שאוהבת ניתן להוסיף לתערובת בשביל הטעם והריח קצח גרגירים או חילבה גרגרים עינת חנניה...בהצלחה 😘.


1

מתכון דבו ( לחם) .


2

קילו קמח + 3 כוסות סולת.


3

3-4 כוסות מים בהדרגה(אם יש צורך ניתן להוסיף).


4

1 ורבע כף שמרים יבשים.


5

כף סוכר.


6

כף לא גדוש מלח.


7

2 כפות שמן(לא חובה).


8

מערבבים את השמרים והסוכר במים. מוספים את.


9

הקמח(מנופא) ומעל שמים את המלח את המים בהדרגה לשים עד ליצירת בצק רך ודביק לא מימי מדי מכסים בניילון ומנחים להתפחה...מורדים את ההתפחה ומעבירים לסיר ג׳חנון מרופד בנייר אפיה ומשומן מעט לתת לבצק עוד כמה דקות לתפוח בתוך הסיר.. שמים נייר אפיה משומן מעל וסוגרים את הסיר שמים על הגז מחבת ועליה את הסיר על אש נמוכה ..אחרי 20 ד בערך פותחים רואים שהחלק העליון בשל הופכים יחד עם מכסה סגור לשיש ומרמים בעדינות את נייר האפיה התחתון ומחזירים שוב להשחמה של החלק התחתון...למי שאוהבת ניתן להוסיף לתערובת בשביל הטעם והריח קצח גרגירים או חילבה גרגרים עינת חנניה...בהצלחה 😘.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים