לןגן

דאבו(לחם אתיופי)

מאת: עינת חנניה, פורסם: 12/09/2017 | 13:13
דאבו(לחם אתיופי)

תקציר המתכון: שבת בבוקר בכל בית אתיופי מושלם טעים תרחיבו אופקים תכירו טעמים חדשים

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מתכון דבו ( לחם)

  2. קילו קמח + 3 כוסות סולת

  3. 3-4 כוסות מים בהדרגה(אם יש צורך ניתן להוסיף)

  4. 1 ורבע כף שמרים יבשים

  5. כף סוכר

  6. כף לא גדוש מלח

  7. 2 כפות שמן(לא חובה)

  8. מערבבים את השמרים והסוכר במים. מוספים את

  9. הקמח(מנופא) ומעל שמים את המלח את המים בהדרגה לשים עד ליצירת בצק רך ודביק לא מימי מדי מכסים בניילון ומנחים להתפחה...מורדים את ההתפחה ומעבירים לסיר ג׳חנון מרופד בנייר אפיה ומשומן מעט לתת לבצק עוד כמה דקות לתפוח בתוך הסיר.. שמים נייר אפיה משומן מעל וסוגרים את הסיר שמים על הגז מחבת ועליה את הסיר על אש נמוכה ..אחרי 20 ד בערך פותחים רואים שהחלק העליון בשל הופכים יחד עם מכסה סגור לשיש ומרמים בעדינות את נייר האפיה התחתון ומחזירים שוב להשחמה של החלק התחתון...למי שאוהבת ניתן להוסיף לתערובת בשביל הטעם והריח קצח גרגירים או חילבה גרגרים עינת חנניה...בהצלחה 😘