ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
-
2 כפות שמרים יבשים לערבב..
-
-
-
-
2.5 עד 3 כוסות מים פושרים כוס מידה.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
ללוש את הבצק במיקסר את המים להוסיף לאט כמה שהקמח סופח כשמתגבש לבצק להוסיף את המלח..
-
2
ללוש 10 דקות...
-
3
הבצק צריך להיות רך ...
-
4
להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת ביד..
-
5
לכדרר לכדור..
-
6
לשמן מעט ..
-
7
לכסות עם נילון ושמיכה מעל..
-
8
התפחה עד הכפלת הנפח..בחורף זה יכול להיות שעה וחצי..
-
9
להוריד אויר ועוד התפחה עד הכפלת הנפח...
-
10
להוריד למשטח עבודה לחלק ל8 כדורים של 200 גרם כל אחד....
-
11
אפשרי לחלק לכדורים של 100 גרם ואז יוצא לחמניות קטנות יותר.
-
12
לתת מנוחה 10 דקות..
-
13
לפתוח לרבוע ביד או עם מערוך..למלא בגבינות.
-
14
לגלגל לרולדה ולגלגל לנחש..לשים בתבנית עם ניר אפיה..
-
15
התפחה חצי שעה ..
-
16
למרוח רוטב שום..
-
17
תנור שחומם מראש על 200 מעלות 10 דקות..
-
18
להוציא למרוח עוד רוטב שום עד הזהבה בערך עוד 5 דקות...
1
ללוש את הבצק במיקסר את המים להוסיף לאט כמה שהקמח סופח כשמתגבש לבצק להוסיף את המלח..
2
ללוש 10 דקות...
3
הבצק צריך להיות רך ...
4
להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת ביד..
5
לכדרר לכדור..
6
לשמן מעט ..
7
לכסות עם נילון ושמיכה מעל..
8
התפחה עד הכפלת הנפח..בחורף זה יכול להיות שעה וחצי..
9
להוריד אויר ועוד התפחה עד הכפלת הנפח...
10
להוריד למשטח עבודה לחלק ל8 כדורים של 200 גרם כל אחד....
11
אפשרי לחלק לכדורים של 100 גרם ואז יוצא לחמניות קטנות יותר.
12
לתת מנוחה 10 דקות..
13
לפתוח לרבוע ביד או עם מערוך..למלא בגבינות.
14
לגלגל לרולדה ולגלגל לנחש..לשים בתבנית עם ניר אפיה..
15
התפחה חצי שעה ..
16
למרוח רוטב שום..
17
תנור שחומם מראש על 200 מעלות 10 דקות..
18
להוציא למרוח עוד רוטב שום עד הזהבה בערך עוד 5 דקות...
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים