אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

8,232
צפיות

לחמניות

המתכון של
לחמניות

לחמניות רכות וקלות כנוצה

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • קילו קמח.
  • 2 כפות שמרים יבשים.
  • 4 כפות סוכר.
  • ביצה.
  • רבע כוס שמן כוס מידה.
  • 50 גרם מרגרינה מזולה..
  • 2כוסות עד 2.5 כוסות מים פושרים כוס מידה..
  • כף מלח..
  • לציפוי..
  • ביצה עם מעט מים וכפית סוכר..
  • שומשום..
אופן ההכנה
  • 1

    ללוש את כל חומרי הבצק מלבד המלח...


  • 2

    את המים להוסיף לאט כמה שהקמח סופח...


  • 3

    כשמתגבש לבצק להוסיף את המלח...


  • 4

    ללוש 10 דקות על מהירות בינונית...


  • 5

    להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת בידיים...


  • 6

    לכדרר לכדור יפה לשמן...


  • 7

    לכסות בנילון מעליו שמיכה...


  • 8

    לתת התפחה...


  • 9

    חשוב לדעת שבחורף התפיחה היא איטית זה יכול לקחת שעה וחצי ויותר...


  • 10

    אחרי שהבצק הכפיל את עצמו להוריד אויר ושוב תפיחה ..זה יכול לקחת עד שעה בחורף...


  • 11

    להוציא למשטח עבודה לחלק לכדורים של 100 גרם...


  • 12

    מנוחה 10 דקות...


  • 13

    לפתוח לצורת מלבן ולגלגל כמו רולדה לצורה מוארכת...


  • 14

    אם רוצים צורות אז לרדד לאליפסה לגלגל לנחש ולעשות צורות...


  • 15

    להתפיח עוד חצי שעה...


  • 16

    למרוח ביצה שמהולה במים וכפית סוכר...


  • 17

    לפזר שומשום...


  • 18

    את התנור חשוב לחמם חצי שעה לפני שאופים....


  • 19

    חום תנור 180 מעלות.


  • 20

    אופים עד הזהבה...


  • 21

    חשוב לא לייבש...


  • 22

    להוציא לרשת ומגבת מעל...


  • 23

    בקילו יוצא בערך 16 לחמניות.


1

ללוש את כל חומרי הבצק מלבד המלח...


2

את המים להוסיף לאט כמה שהקמח סופח...


3

כשמתגבש לבצק להוסיף את המלח...


4

ללוש 10 דקות על מהירות בינונית...


5

להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת בידיים...


6

לכדרר לכדור יפה לשמן...


7

לכסות בנילון מעליו שמיכה...


8

לתת התפחה...


9

חשוב לדעת שבחורף התפיחה היא איטית זה יכול לקחת שעה וחצי ויותר...


10

אחרי שהבצק הכפיל את עצמו להוריד אויר ושוב תפיחה ..זה יכול לקחת עד שעה בחורף...


11

להוציא למשטח עבודה לחלק לכדורים של 100 גרם...


12

מנוחה 10 דקות...


13

לפתוח לצורת מלבן ולגלגל כמו רולדה לצורה מוארכת...


14

אם רוצים צורות אז לרדד לאליפסה לגלגל לנחש ולעשות צורות...


15

להתפיח עוד חצי שעה...


16

למרוח ביצה שמהולה במים וכפית סוכר...


17

לפזר שומשום...


18

את התנור חשוב לחמם חצי שעה לפני שאופים....


19

חום תנור 180 מעלות.


20

אופים עד הזהבה...


21

חשוב לא לייבש...


22

להוציא לרשת ומגבת מעל...


23

בקילו יוצא בערך 16 לחמניות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים