לןגן

לחמניות

מאת: נאוה מלכה, פורסם: 28/11/2016 | 05:51
לחמניות

תקציר המתכון: לחמניות רכות וקלות כנוצה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ללוש את כל חומרי הבצק מלבד המלח..

  2. את המים להוסיף לאט כמה שהקמח סופח..

  3. כשמתגבש לבצק להוסיף את המלח..

  4. ללוש 10 דקות על מהירות בינונית..

  5. להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת בידיים..

  6. לכדרר לכדור יפה לשמן..

  7. לכסות בנילון מעליו שמיכה..

  8. לתת התפחה..

  9. חשוב לדעת שבחורף התפיחה היא איטית זה יכול לקחת שעה וחצי ויותר..

  10. אחרי שהבצק הכפיל את עצמו להוריד אויר ושוב תפיחה ..זה יכול לקחת עד שעה בחורף..

  11. להוציא למשטח עבודה לחלק לכדורים של 100 גרם..

  12. מנוחה 10 דקות..

  13. לפתוח לצורת מלבן ולגלגל כמו רולדה לצורה מוארכת..

  14. אם רוצים צורות אז לרדד לאליפסה לגלגל לנחש ולעשות צורות..

  15. להתפיח עוד חצי שעה..

  16. למרוח ביצה שמהולה במים וכפית סוכר..

  17. לפזר שומשום..

  18. את התנור חשוב לחמם חצי שעה לפני שאופים...

  19. חום תנור 180 מעלות

  20. אופים עד הזהבה..

  21. חשוב לא לייבש..

  22. להוציא לרשת ומגבת מעל..

  23. בקילו יוצא בערך 16 לחמניות