קר בחוץ? חם בלב! נבחרת המרקים של חורף 2020

חורף 2020 אמנם הגיע אלינו באיחור אופנתי, אך אין ספק שהוא כבר כאן בשיא עוצמתו והוא לא מתכנן לעזוב אותנו בזמן הקרוב..

עוד לא הומצא תחליף לסיר מרק מהביל עשיר ומנחם בימי החורף הקרים, סיר שממלא את הלב ואת קירות הבית בנוסטלגיה עם ובריחות מהילדות שלנו בבית הורינו

הביקוש למרקים חובקי עולם ממגוון העדות לא נגמר אף פעם! לכן אמהות ובשלניות יקרות, קבצנו עבורכן את נבחרת מתכוני המרקים המבוקשים ביותר בקהילת
“אמהות מבשלות ביחד” לחורף טעים יותר ומנחם במיוחד!

  • מרק חרירה מאת אילנית בניזרי

    מרק חרירה מרוקאי - מאת אילנית בניזרי

    דרגת קושי : קל

    כשרות : כשר בשרי

    מרק חרירה הוא מרק חמצמץ בעל מרקם מלטף וסמיך שנוצר בזכות הקטניות והאטריות שהוא מכיל בו. הוא עשיר בטעמיו ומתובל היטב במגוון של עשבי תיבול טריים -  מרק שמזוהה עם העדה המרוקאית. בריא מאוד, משביע ומפנק 

    טיפ הזהב של אילנית : "ידוע לנו שקטניות מתבשלות באיטיות ולכן הרבה בשלניות חוששות להכין מרק חרירה בשל התהליך הארוך בהכנת המרכיבים למרק, מתיש! אך כיום הכל זמין ומוכן עבורנו מראש.
    ניתן לרכוש עדשים קפואות או מורתחות מראש, חומוס מבושל בקופסאות שימורים או במארזים קפואים ממגוון החברות"

     למתכון המלא >>   https://imaot.co.il/Book/Page/121676

    מרק עוף תימני מאת אורטל עמרם

    רק עוף תימני - מאת אורטל עמרם

    דרגת קושי : קל

    כשרות : כשר בשרי

    מה שהופך אותו ממרק עוף פשוט למרק שכולו חגיגה אחת גדולה לחיך הוא תבלין החוויג’ הייחודי אשר מעניק לו עומק וטעם עשיר שמשתלב נהדר עם העוף וארומת הכוסברה הנהדרת שמלווה בכל ביס וביס

    טיפ הזהב של אורטל: לתוצאה של מרק תימני סמיך וטעים יש להוסיף 5 דקות לפני גמר הבישול כוס של מים קרים מתובלת בכף מרק עוף, חצי כפית חוואייג' למרק ( בנוסף למה שהוספתן בהתחלה) וכף וחצי קמח (גדושות) , לערבב היטב למניעת גושים, לסנן ולשפוך לסיר המרק "

    למתכון המלא >>   https://imaot.co.il/Book/Page/4138

    מרק קובה סלק מאת אתי ממן

    מרק קובה סלק כורדי - מאת אתי ממן

    דרגת קושי: בינונית

    כשרות : כשר פרווה

    מרק על טהרת הסלק - צבעו הסגול העמוק של הסלק עוטף את כל מרכיבי המרק בגוון משגע ובטעמו המתקתק של הסלק. כדורי הקובה נעשים בעבודת מלאכה מסורתית של כדרור בצק עשוי סולת ובתוכו מלית של בשר טחון מתובל. כבר בביס הראשון תופתעו לגלות רובד חדש של טעמים בתוך צלחת המרק שלכם

    טיפ הזהב של אתי ממן : "לכל הבשלניות שנרתעות מהכנת כדורי הקובה באופן עצמאי, פיתחתי במיוחד עבורכן שיטה חדשנית שתנגיש לכן בצורה ידידותית יותר את שלב הכנת כדורי הקובה ותעניק לכולכן חיים הרבה יותר קלים באופן ההכנה! הפטנט מחכה לכן בלינק המתכון, בהצלחה! "

    למתכון המלא
     >> https://imaot.co.il/Book/Page/216828

    מרק עגבניות איטלקי מאת דורית אלישע

    מרק עגבניות איטלקי - דורית אלישע

    דרגת קושי : קל מאוד
    כשרות : כשר פרווה

    אוהבי העגבניות - המרק הזה נוצר עבורכם! במרק עגבניות איטלקי אפשר ליהנות מקונטרסט הטעמים שרק מלכת הירקות - העגבניה יכולה לייצר. השילוב הנהדר של החמיצות יחד עם המתיקות של העגבניה משאיר לנו בחיך טעם של עוד! ועוד! ועוד. 

    טיפ הזהב של דורית : "רוצות לקצר את זמן ההכנה ל 10 דקות עבודה? השתמשו בעגבניות מרוסקות דק (100% עגבניות), ניתן למצוא בכל סופר! גילוי נאות; אתן תופתעו אף לגלות שזה משבח ומעשיר את הטעם והמרקם של המרק שלכן!"

    למתכון המלא >> 
     https://imaot.co.il/Book/Page/173615

    מרק בצל צרפתי מאת אורית לוי

    מרק בצל צרפתי בתוך כיכר לחם - מאת אורית לוי

     

    דרגת קושי : קל מאוד
    כשרות : כשר חלבי

    מרק בצל הוא מרק מרשים, עשיר, סמיך וטעים במיוחד. במתכון של אורית לוי המרק מוגש בתוך כיכר לחם עגולה שרוב תכולתה רוקנה.
    היתרון בהגשה מהסוג הזה הוא ששכבת הלחם הפנימית סופגות את טעמיו של המרק ומעניקות לסועד רובד נוסף של מרקם. כל שנותר הוא לגרוף את התענוג הזה אל תוך הכף ולהתמוגג!


    טיפ הזהב של אורית לוי : "למניעת דמעות וצריבה בעיניים בשל הכמות הגדולה של הבצלים במתכון, הניחו במקרר את הבצלים לפחות חצי שעה לפני החיתוך על מנת לחתוך אותם כשהם קרים – כך תימנעו מתופעות הלוואי של חיתוך הבצל "

    למתכון המלא >> 
     https://imaot.co.il/Book/Page/2700