אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני דגים

4,053
צפיות

דג סלמון על תפו"א וחומוס

המתכון של
דג סלמון על תפו"א וחומוס

כמה פשוט כמה טעים

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • דג סלמון נורבגי פרוס לפי דיירי הבית
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 6 תפו"א קטנים (של הדוד משה)
  • 2 פלפלים חריפים אדומים או ירוקים..ניתן להוסיף גמבה לרצועות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 8 שיני שום חצויות
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי כפית כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית אבקת מרק עוף פרווה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לעיטור כוסברה יבשה
  • כוס גדולה מים רותחים
  • מאת אילנית בניזרי
אופן ההכנה
  • 1

    ראשית את הסלמון נשרה במלח לימון ומעט מים חצי שעה .


  • 2

    נשטוף היטב ..


  • 3

    חומוס שהושרה לילה לפני במים.


  • 4

    לסנן ולהרתיח עם רבע כפית כורכום עד לריכוך...לחילופין ניתן להשתמש בחומוס שימורים או קפוא..


  • 5

    תפו"א קטנים להרתיח במים עם הקליפה 10 דקות על הגז לצנן ולחצות לשניים...לחילופין לקלף תפוח אדמה גדול לפרוס לפרוסות ללא צורך הרתחה מקדימה ! .


  • 6

    להכנת הרוטב : מאת אילנית בניזרי .


  • 7

    בסיר סוטאג' נניח את השום..החומוס..התפוחי אדמה..הפלפלים...בכוס גדולה נשים כפית אבקת מרק עוף פרווה עם מים רותחים ונשפוך לסיר..נבשל לכ 5 דקות ..נפזר חצי כמות מהכוסברה ..מלח..פלפל שחור גרוס ..נניח את הדגים מעל ..נכין בקערית את השמן זית..הכורכום והפפריקה..נשקה בעזרת כף את כל המרכיבים..נפזר שוב כוסברה קצוצה..


  • 8

    נבשל להבה נמוכה כ 20 דקות.


  • 9

    מידי פעם נענע את הסיר ..נסיר מכסה ..נפזר מעט כוסברה יבשה .


  • 10

    ונבשל ללא מכסה לעוד 5 דקות.


  • 11

    בהצלחה אילנית בניזרי 🤗.


1

ראשית את הסלמון נשרה במלח לימון ומעט מים חצי שעה .


2

נשטוף היטב ..


3

חומוס שהושרה לילה לפני במים.


4

לסנן ולהרתיח עם רבע כפית כורכום עד לריכוך...לחילופין ניתן להשתמש בחומוס שימורים או קפוא..


5

תפו"א קטנים להרתיח במים עם הקליפה 10 דקות על הגז לצנן ולחצות לשניים...לחילופין לקלף תפוח אדמה גדול לפרוס לפרוסות ללא צורך הרתחה מקדימה ! .


6

להכנת הרוטב : מאת אילנית בניזרי .


7

בסיר סוטאג' נניח את השום..החומוס..התפוחי אדמה..הפלפלים...בכוס גדולה נשים כפית אבקת מרק עוף פרווה עם מים רותחים ונשפוך לסיר..נבשל לכ 5 דקות ..נפזר חצי כמות מהכוסברה ..מלח..פלפל שחור גרוס ..נניח את הדגים מעל ..נכין בקערית את השמן זית..הכורכום והפפריקה..נשקה בעזרת כף את כל המרכיבים..נפזר שוב כוסברה קצוצה..


8

נבשל להבה נמוכה כ 20 דקות.


9

מידי פעם נענע את הסיר ..נסיר מכסה ..נפזר מעט כוסברה יבשה .


10

ונבשל ללא מכסה לעוד 5 דקות.


11

בהצלחה אילנית בניזרי 🤗.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים