אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני דגים

3,343
צפיות

דג דנים ברוטב שום לימון ושקדים

המתכון של
דג דנים ברוטב שום לימון ושקדים

מתכון מעולה

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • דגי דניס שלמים ונקיים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • מעט כמון
  • כוסברה
  • לימון סחוט
אופן ההכנה
  • 1

    לשטוף את הדגים ולחרוץ בהם חריצים.


  • 2

    בקערה לערבב שיני שום כתושות, שמן זית, כוסברה, תבלינים, מיץ לימון.


  • 3

    להשרות את הדגים בתערובת לשעתיים (ניתן גם ללילה).


  • 4

    להוציא את הדגים להניח על נייר אפיה ולאפות בתנור בחום 180 מעלות כ-20 דקות.


  • 5

    להכין רוטב שום:.


  • 6

    לטגן שום כתוש במעט שמן זית.


  • 7

    להוסיף 1/2 כוס מיץ לימון.


  • 8

    1 כפית מלח.


  • 9

    1/4 כוס מים.


  • 10

    להרתיח ולצמצם מעט את הרוטב.


  • 11

    לשפוך מעל הדג המוכן ולפזר מלמעלה שקדים קלויים.


1

לשטוף את הדגים ולחרוץ בהם חריצים.


2

בקערה לערבב שיני שום כתושות, שמן זית, כוסברה, תבלינים, מיץ לימון.


3

להשרות את הדגים בתערובת לשעתיים (ניתן גם ללילה).


4

להוציא את הדגים להניח על נייר אפיה ולאפות בתנור בחום 180 מעלות כ-20 דקות.


5

להכין רוטב שום:.


6

לטגן שום כתוש במעט שמן זית.


7

להוסיף 1/2 כוס מיץ לימון.


8

1 כפית מלח.


9

1/4 כוס מים.


10

להרתיח ולצמצם מעט את הרוטב.


11

לשפוך מעל הדג המוכן ולפזר מלמעלה שקדים קלויים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים