את הדגים משרים במיץ לימון ומלח למשך שעה,שוטפים וסוחטים היטב.
מצרכים לרוטב
חצי חבילת פולים או חומוס של סנפרוסט
3 כפות שמן
8 שיני שום חצויות
4 עגבניות מגורדות
גמבה חתוכה לרצועות
2 גזרים חתוכים
4 פלפלים אדומים חריפים
כפית כורכום
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה מעושנת
חצי כפית כמון
כף מרק עוף
מעט מלח וכפית פלפל שחור גרוס
חופן כוסברה קצוצה
בערך 2-כוסות מים חמים.
אופן ההכנה
1
טוחנים את הדגים יחד עם הירק והשום ומעבירים לקערה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב,מכניסים למקרר לשעה לספיגת טעמים..
2
להכנת הרוטב-.
3
בסיר סוטאז' מחממים את השמן ומוסיפים את השום ומטגנים ממש מעט שלא יוציא מרירות,מוסיפים את הגמבה וממשיכים לטגן כחצי דקה,מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים, מוסיפים את הפולים,הפלפלים החריפים ואת כל התבלינים ומערבבים היטב..
4
מוסיפים את המים החמים ומביאים לרתיחה..
5
עם ידיים רטובות מתחילים להוסיף את הקציצות לסיר, מוסיפים מעל כוסברה קצוצה וסוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה,מידיי פעם ננענע את הסיר על מנת להרטיב את הקציצות..
6
מבשלים עד לצמצום הנוזלים ולקבלת רוטב קצת סמיך..
7
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.
1
טוחנים את הדגים יחד עם הירק והשום ומעבירים לקערה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב,מכניסים למקרר לשעה לספיגת טעמים..
2
להכנת הרוטב-.
3
בסיר סוטאז' מחממים את השמן ומוסיפים את השום ומטגנים ממש מעט שלא יוציא מרירות,מוסיפים את הגמבה וממשיכים לטגן כחצי דקה,מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים, מוסיפים את הפולים,הפלפלים החריפים ואת כל התבלינים ומערבבים היטב..
4
מוסיפים את המים החמים ומביאים לרתיחה..
5
עם ידיים רטובות מתחילים להוסיף את הקציצות לסיר, מוסיפים מעל כוסברה קצוצה וסוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה,מידיי פעם ננענע את הסיר על מנת להרטיב את הקציצות..