הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמההכנתי סופגניות אפויות ולהפתעתי הרבה, המרקם והטעם הזכירו מאוד את הסופגניות המטוגנות, הסופגנייה הייתה רכה, עסיסית ואוורירית, ממליצה בחום למי שרוצה להתפנק בחג החנוכה במחצית הקלוריות.....
אופן הכנה:.
במיקסר עם וו לישה (או ללוש ידנית) נשים את כל החומרים, קמח , 1/2 שקית שמרית ,1/2 שקית משפר אפייה, 75 גרם חמאה מומסת , 1/2 כוס חלב, 2 ביצים, 1/2 כוס סוכר , 1 כף ליקר, 1/2 כוס מים פושרים, קורט מלח, לערבב היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד, לכסות את קערת המיקסר במגבת ולהתפיח כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח..
לאחר שהבצק תפח נחלק ל- 2 חלקים, נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח, לריבוע בעובי 1.5 ס"מ ..
ניצור עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים , .
נשים כפית מנוזל החמאה והשמן בתבניות השקעים, בכל תבנית נניח סופגנייה, נניח להתפחה כ-1/2 שעה נוספת, נאפה בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד להזהבה , נוציא ונקרר מעט את הסופגניות ,.
נפזר אבקת סוכר, נזלף כל ממרח שאוהבים (בעזרת צנטר ושקית זילוף או מזרק ). .